Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

zelf overkapping samenstellen

De winter doet een stapje terug en het voorjaar meldt zich aan. Heerlijk! We voelen ons allemaal beter wanneer we kunnen genieten van het prachtige buitenlicht. Door een stukje van uw tuin te overkappen, ontstaat er een knus beschut plekje waar u 4 seizoenen lang van kunt genieten. U heeft er vast al eens over gedroomd. Wij helpen u graag de perfecte overkapping samen te stellen!

Het ontwerpen van uw veranda

Voor het ontwerpen van uw veranda is de keuze waar deze in uw tuin gaat staan de belangrijkste keuze die gemaakt moet worden. Wilt u overdag beschut zitten? Of juist in de avond langer genieten van de ondergaande zon? Deze keuze en de mogelijkheden die uw tuin biedt, bepalen de beste plek van de veranda in uw tuin.

De juiste grootte van de veranda

Houd rekening met de functies van uw veranda. Wilt u alleen kunnen loungen? Of wilt u ook dineren of zelfs buiten koken? Teken de functies en vrije loopruimte in en u kunt de juiste grootte van uw veranda bepalen. Is dat eenmaal duidelijk dan kunnen we bepalen hoeveel palen moeten worden geplaatst en welk dak het beste geschikt is. Uiteraard helpen wij u daar graag bij.

Het kiezen van de juiste wandafwerking

Er zijn verschillende mogelijkheden de wanden af te werken. U kunt kiezen voor alleen achterwanden of ook zijwanden (tegen de wind en als beschutting). Bouwt u tegen een stenen schuur, muur of bestaande schutting, dan kunt u daar handig gebruik van maken. Ook kunt u kiezen voor houten afwerking. Deze kan verticaal en horizontaal aangebracht worden.

De fundering

Voor een houten veranda is het verstandig gebruik te maken van een betonpoer. De houten palen blijven zo net boven de grond en gaan langer mee. Met stelbouten kan de veranda waterpas worden gemaakt. Ook als de veranda na verloop van tijd iets verzakt. Voor grotere veranda’s adviseren wij dikke staanders en balken te gebruiken. Deze zorgen voor een robuuste uitstraling.

De keuze van het dak

Er zijn verschillende soorten daken, zoals een plat dak, schuin dak, lessenaarsdak of zadeldak. De vorm van het dak bepaalt ook de keuze tussen de verschillende dakbedekkingsmaterialen. Een plat dak bedekt u met bijvoorbeeld EPDM. Een schuin dak kan worden bedekt met dakpannen, dakshingles of dakpanplaten.

Wij adviseren u graag!

In onze showroom van meer dan 2000 m2 laten wij u graag zien wat er mogelijk is. U kunt zo de overkapping van uw dromen samenstellen. U kunt kiezen voor een standaard overkapping (iets prettiger voor uw portemonnee) of voor een maatwerk product. Voor ieder wat wils! Onze specialisten adviseren u graag. En heeft u uw keuze gemaakt? Dan monteert ons montageteam uw veranda op locatie tot een prachtig en kwalitatief geheel!

Back To Top 0485 - 31 87 44