Op Koningsdag zijn wij van 9.00 tot 13.00 uur geopend.

Vanaf 13.00 uur gaan ook wij de verjaardag van de Koning vieren.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl
Verschillende Tuinhout soorten

Wij zijn een van de grootste aanbieders van hout in de regio land van Cuijk. Zo hebben we  meer dan 200 m3 standaard op voorraad liggen. Hierbij zijn Vuren en Douglas hout de meest voorkomende. De aantallen en afmetingen zij helemaal naar wens samen te stellen. Zo zijn er standaard maten zoals 150 x 150 mm of 200 x 200 mm tot bijvoorbeeld een balk van 400 x 500 mm van 6 meter lang. De mogelijkheden in tuinhout soorten zijn bijna eindeloos. Naast Douglas en Vuren hebben we ook nog een aantal partijen van Grenen, Lariks, Eiken, en Hardhout. Daarnaast bieden we ook nog verschillende kastanjesoorten aan welke ook terug zijn te vinden in onze afrasteringen.

Douglas hout
Dit is een houtsoort die afkomstig is uit Noord-Europa en staat bekend om zijn sterkte en duurzaamheid die het van nature heeft wat inhoudt dat deze houtsoort onbehandeld buiten kan blijven staan en zal vergrijzen op den duur.

Vurenhout
Vuren hout is de meest voorkomende houtsoort in de bouw. Het heeft een beperkte duurzaamheid wat inhoudt dat het behandelt dient te worden.

Eikenhout
Eiken is een van de bekendste houtsoorten in het algemeen en staat bekend om zijn sterkte en hardheid. Toch is deze houtsoort makkelijk te bewerken.

Grenen
Grenenhout is na Vurenhout een van de meest aangevoerde houtsoorten in Nederland. en is afkomstig van verschillende Pinus soorten.

Vele soorten Hardhout
Bij ons bieden we verschillende soorten Hardhout aan. Denk hierbij aan benamingen als bangkirai, iroko en nog veel meer

Lariks
Lariks is een houtsoort die bekend staat om zijn grote duurzaamheidsklasse.

Back To Top 0485 - 31 87 44