Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Glazen schuifwanden vs. een schuifpui

We houden van veel licht in huis en in onze buitenverblijven. Daglicht geeft energie en ontspanning. Bovendien lijkt uw interieur groter als er veel daglicht binnenvalt. Er zijn verschillende manieren om voor voldoende daglicht in huis te zorgen. Bijvoorbeeld door glazen schuifwanden te plaatsen. Of een schuifpui. Beide staan prachtig in een buitenverblijf.

Wat kiest u? Glazen schuifwanden? Of toch een schuifpui? Sfeervol Buitenleven vertelt u meer over de voor- en nadelen van glazen schuifwanden en de schuifpui, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Glazen schuifwanden

Met een glazen schuifwand kunt u uw tuinkamer of overkapping afsluiten, terwijl u een open zicht op uw tuin behoudt. De naam zegt het eigenlijk al, maar glazen schuifwanden bestaan uit schuivende panelen die u eenvoudig in één beweging opent of sluit. De lage onderrail zorgt ervoor dat glazen schuifwanden voor iedereen toegankelijk zijn, want de in- en uitstap is hierdoor heel gemakkelijk. Wat u wel moet weten, is dat glazen schuifwanden niet 100% wind- en waterdicht zijn. In de maatwerk glazen schuifwanden kunnen eventueel wel tochtborstels worden geplaatst, zodat het toch weer net wat beter afsluit.

Een schuifpui

Een schuifpui van woningkwaliteit biedt juist wel goede bescherming tegen weersinvloeden van buitenaf. Kies je ervoor om je buitenverblijf (gedeeltelijk) te isoleren, omdat je er bijvoorbeeld ook wil kunnen werken, dan kun je het beste kiezen voor een schuifpui van woningkwaliteit. Dit systeem beschermt u beter tegen de kou.

Mogelijkheden glazen schuifwanden en een schuifpui

Welke van de twee het beste voor uw situatie is, hangt af van uw wensen. Waar vooral naar gekeken moet worden is naar het doel van het buitenverblijf en de mate van isolatie.

Beide zijn verkrijgbaar in verschillende uitstralingen. Denk bijvoorbeeld aan steel look, maar er is nog veel meer mogelijk. Bijvoorbeeld maatwerk! Zo vindt u eenvoudig glazen schuifwanden of een schuifpui die past bij uw interieur.

Meer informatie? Neem gerust contact op

We snappen dat het maken van een keuze tussen glazen schuifwanden en een schuifpui niet gemakkelijk is. Heeft u er vragen over? Of wilt u graag wat meer informatie? Neem gerust contact met ons op. We vertellen u graag meer. Bel naar 0485-318744. U kunt ons ook een e-mail sturen via info@sfeervolbuitenleven.nl.

Back To Top 0485 - 31 87 44