Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Lichtstraat in overkapping

Waar overkappingen vroeger werden voorzien van een glazen dak of een kunststof dak, zijn hedendaagse overkappingen vaak volledig geïntegreerd in een woning en hebben ze vaak een houten dak met een lichtstraat erin. Sfeervol Buitenleven vertelt in dit blog graag meer over de voordelen van een lichtstraat in een overkapping.

Houdt warmte binnen

Waar overkappingen vroeger enkele glazen hadden, ging veel warmte van binnen verloren. Daarentegen werd het in de zomer vaak erg heet onder een overkapping door het dunne dak.

Hout isoleert. Dat is fijn om in de winter de warmte binnen te houden en in e de zomer de warmte buiten. Vandaag de dag zijn overkappingen volledig geïntegreerd in een woning en kunt u er het hele jaar door onder ontspannen.

Ventilatie

Tegenwoordig zijn er ook lichtstraten die open en dicht gemaakt kunnen worden en lichtstraten met geïntegreerde zonwering.

Zo kunt u vooral in de zomer eenvoudig de ruimte onder uw overkapping luchten. Warmte stijgt namelijk op waardoor het makkelijk de ruimte via de opening in het dak verlaat. Zo laat u uw overkapte ruimte dus eenvoudig afkoelen tijdens de hete dagen van het jaar.

Meer licht in uw woning

Met een overkapping aan uw huis trekt u uw woning op richting de tuin en zorgt u voor een mooi tussenstuk. Voor een optimaal effect van deze ruimte tussen uw huis en uw tuin, is zoveel mogelijk daglicht essentieel. Lichtstraten leveren een belangrijke bijdrage hieraan. Zo krijgt u in het comfort van uw woning, toch een fijn buitengevoel met de voordelen van binnen. Vooral omdat u vanuit uw luie stoel of bank heerlijk naar de buitenlucht kunt kijken. Een blauwe hemel overdag en een mooie sterrenhemel in de avond en nacht. Zo zorgt een lichtstraat in uw overkapping voor gezelligheid en sfeer in uw gehele woning.

Afmetingen en plaats

Er zijn verschillende vormen lichtstraten verkrijgbaar (zadeldak of lessenaarsdak) en heel veel verschillende afmetingen. Ook kunnen we een lichtstraat voor u op maat maken.

Tot slot kunnen we met het plaatsen van de lichtstraat rekening houden met de bestaande situatie en de lichtstraten even groot maken als en gelijk plaatsen aan ramen en deuren van de woning.

Meer informatie

Wilt u weten wat een overkapping met lichtstraat voor uw woning kan betekenen? De experts van Sfeervol Buitenleven helpen u graag verder. Of u nu al een overkapping aan huis heeft of er eentje wilt laten bouwen, we staan voor u klaar. Kom dan vooral eens langs om te informeren bij Sfeervol Buitenleven. Wij geven u graag advies en helpen u op verschillende manieren met uw project. Kom gerust langs in onze showtuin of bel voor meer informatie of advies naar 0485-318744. U kunt ons ook een e-mail sturen via info@sfeervolbuitenleven.nl. Wij helpen u graag verder.

Back To Top 0485 - 31 87 44