Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Overkapping vs. veranda, wat is het verschil?

Wilt u langer van het buitenseizoen kunnen genieten? Dan is het zeker aan te raden om een overkapping of veranda aan te schaffen. U weet: het weer in Nederland kan namelijk nogal wisselvallig zijn. Als u verzekerd wilt zijn van een beschut plekje in uw tuin, is een overkapping of veranda laten plaatsen dé oplossing. Maar voor welke van de twee kiest u? En wat is nu eigenlijk het verschil tussen een overkapping en een veranda? Sfeervol Buitenleven vertelt u graag wat de twee van elkaar onderscheidt.

Veranda

Een veranda is doorgaans een aangebouwde structuur aan de voorkant, zijkant of achterkant van een huis. U plaatst dus een veranda aan huis. Het is een dak met dragende palen die tegen de woning aan wordt geplaatst. Veranda’s worden gebruikt ter uitbreiding van de leefruimte van een huis en bieden een beschutte plek om lekker te ontspannen, ook wanneer het buiten slecht weer is. Ze zijn over het algemeen wat meer gesloten, met vaak muren en ramen aan de zijkanten.

Overkapping

Een overkapping is net als een veranda een dak met dragende palen die aan een woning geplaatst kan worden. Het biedt beschutting tegen zon, regen en andere weersomstandigheden. Het verschil tussen een overkapping en een veranda is dat u een overkapping ook los van uw woning kunt plaatsen. U kunt een overkapping dus op iedere gewenste plaats in uw tuin laten plaatsen. Denk aan een overkapping boven een terras achter in uw tuin of boven uw jacuzzi. Meestal heeft een overkapping een open ontwerp zonder volledige wanden.

Wat past het beste bij u?

Waar wilt u een beschutte plek voor in uw tuin? Wilt u enkel uw meubels overkappen? Of wilt u graag een extra leefruimte creëren waar u het hele jaar door aangenaam kunt vertoeven? Door deze vragen te beantwoorden kunt u een keuze maken tussen een overkapping en een veranda. Uiteraard kunnen wij u ook uitstekend adviseren bij het maken van een keuze. Wij weten wat er het beste bij u past, op basis van uw wensen en behoeften.

Overkapping of veranda van Sfeervol Buitenleven

Wilt u graag uw tuin verfraaien met een overkapping of veranda? Bekijk dan het uitgebreide assortiment van Sfeervol Buitenleven. Wij bieden u een eigen maatwerklijn en daarnaast ook modulaire lijnen van Lugarde, Hillhout, Exterior Living en Woodpro. Heeft u vragen voor ons? Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Bel naar 0485 31 87 44 of stuur een e-mail naar info@sfeervolbuitenleven.nl.

Back To Top 0485 - 31 87 44