Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Houdt uw tuinhuis veilig

U zorgt er natuurlijk voor dat uw woning goed beveiligd is. U wilt inbrekers immers geen kans geven. Door de steeds beter wordende sloten, krijgen inbrekers minder kans om woningen binnen te komen. Daarom gaan ze op zoek naar andere plekken om in te breken, zoals tuinhuisjes. Wanneer u een tuinhuisje koopt bij Sfeervol Buitenleven, raden we u dan ook aan om ervoor te zorgen dat u het goed beveiligd. In dit blog geven we 5 handige tips hoe u uw tuinhuisje kunt beveiligen.

tuinhuis beveiligen

1) Goede sloten

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om te kiezen voor een tuinhuis met goede sloten. Sloten met kerntrekbeveiliging zijn verplicht voor alle deuren van woningen, maar ook schuren en bergingen die na 1 juli 2020 gebouwd of geplaatst zijn. Kerntrekken is de meestgebruikte inbraakmethode van het moment. Het is namelijk een relatief eenvoudige methode die door iedere inbreker toegepast kan worden, en veel woningen en andere gebouwen zijn niet bestand tegen kerntrekken. Daarom is het belangrijk om een slot te installeren met kerntrekbeveiliging, ook in uw tuinhuis. Er wordt namelijk steeds vaker ingebroken in dit soort gebouwtjes omdat er waardevolle spullen bewaard worden, zoals elektrische fietsen of een laptop (wanneer u er een werkplek van maakt).

2) Verlicht de tuin

Ook is het belangrijk om uw tuin goed te verlichten. Inbrekers werken natuurlijk het liefst in het donker zodat ze niet gezien worden. Een goed verlichte tuin slaan ze dan ook over. Wij raden aan om te kiezen voor slimme verlichting, met bijvoorbeeld een timer of een bewegingssensor. Een felle spotlight is het meest effectief om inbrekers af te schrikken.

3) Bedek de ramen

Wanneer er niets te halen valt, zullen inbrekers ook niet proberen uw tuinhuis in te komen. Maar heeft u een laptop voor het raam staan van uw tuinhuis, omdat u het gebruikt als werkplek? Dan zullen ze eerder een poging wagen. Bedek daarom de ramen zodat de waardevolle spullen in het tuinhuis niet te zien zijn. Dat doet u bijvoorbeeld met gordijnen, of met een mooie folie om de doorkijk van het glas te verminderen.

4) Gebruik grind als waarschuwing

Een slimme tip om te voorkomen dat inbrekers geluidloos door de tuin kunnen lopen, is door grind te plaatsen rond het tuinhuis. Het maakt namelijk een boel geluid, en dat willen inbrekers kosten wat kost vermijden, dus zullen ze niet snel in uw tuinhuis inbreken. Bovendien ziet het er ook nog eens erg mooi uit.

5) Extra beveiliging

De laatste tip die we nog mee willen geven om uw tuinhuis te beveiligen, is om een beveiligingssysteem te plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een alarm, of een camerasysteem dat werkt op een bewegingssensor. Dat raden we vooral aan als u echt waardevolle spullen opslaat in het huisje, bijvoorbeeld omdat u het gebruikt als werkplek.

Een tuinhuis van Sfeervol Buitenleven

Wanneer u een tuinhuis koop van Sfeervol Buitenleven, helpen wij u graag met het beveiligen van het tuinhuisje. Vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen, te bellen naar 048-5318744 of door een mail te sturen naar info@sfeervolbuitenleven.nl. Sfeervol Buitenleven helpt u graag verder met het beveiligen van uw tuinhuis.

Back To Top 0485 - 31 87 44