Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Tuinhuisje winterklaar maken

Het regent, het wordt kouder en de winter zit er weer aan te komen. Zelf bent u zich er waarschijnlijk al op aan het voorbereiden, bijvoorbeeld door uw winterkleding weer uit de kast te trekken en het huis gezellig te decoreren. Maar ook uw tuin moet u voorbereiden, en niet alleen met de juiste decoratie.

tuinhout klaarmaken voor de winter

Het is ook belangrijk om uw tuinhout goed klaar te maken, bijvoorbeeld met beits of door te kiezen voor geïmpregneerd tuinhout. In dit blog vertelt de specialist van Sfeervol Buitenleven meer over het winterklaar maken van uw tuinhout.

Uw tuinhuis beitsen of verven?

Veel mensen denken dat ze hun tuinhout met verf net zo goed kunnen beschermen als met beits. Daarom schilderen ze hun tuinhuisje wanneer de zomer bijna voorbij is, en denken ze daarmee klaar te zijn. Dit is echter niet het geval. Als u uw tuinhuisje verft, komt er een laag over het hout. Dit werkt beschermend, maar zeker niet zo goed als beits. Beits is namelijk een middel dat, in tegenstelling tot verg, deels in het hout trekt. Dat betekent dat het hout aan de oppervlakte beschermd is, maar ook van binnen. Daarmee kan het hout veel beter tegen regen en andere weersinvloeden.

Op tijd uw tuinhuis beitsen

Het is wel belangrijk om uw tuinhuis op tijd te beitsen. Het eerste instinct is om het hout te beitsen wanneer het weer mooier wordt, bijvoorbeeld in de lente. Dat is eigenlijk raar, want het is veel logischer om hiermee aan de slag te gaan voor de herfst- en wintermaanden. Dan heeft het hout de bescherming namelijk het hardst nodig. De maanden mei en augustus zijn ideaal om het hout te beitsen, maar ook in de maanden daaromheen kunt u hier gerust mee aan de slag. Let wel op dat u een dag kiest met de juiste temperaturen, en dat het niet regent.

Kies voor geïmpregneerd tuinhout

Wilt u het uzelf nog makkelijker maken? Kies dan, wanneer u uw tuinhuis gaat bouwen, voor geïmpregneerd hout. De voordelen hiervan zijn:

  • U hoeft het niet te beitsen, want het is al beschermd tegen weersinvloeden
  • U kunt het in elke gewenste kleur overschilderen
  • Het beschermd tegen houtaantasting
  • Hout dat niet geschikt is voor buiten kan door het te impregneren wel buiten gebruikt worden
  • Het is ongevaarlijk voor het milieu

Tuinhuis of tuinhout bestellen? Neem contact op

Wilt u een tuinhuis of overkapping (laten) maken? Of zelf maken? Schakel dan de hulp in van Sfeervol Buitenleven! Neem contact op voor een vrijblijvende offerte. Ook voor meer informatie over het winterklaar maken van uw tuinhout kunt u contact met ons opnemen. Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 048-5318744 of een mail sturen naar info@sfeervolbuitenleven.nl. Sfeervol Buitenleven helpt u graag met het winterklaar maken van uw tuinhout!

Back To Top 0485 - 31 87 44