Op Koningsdag zijn wij van 9.00 tot 13.00 uur geopend.

Vanaf 13.00 uur gaan ook wij de verjaardag van de Koning vieren.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

2 populaire daken onder de loep

Steeds meer mensen kiezen voor een nuttig, dan wel gezellig, buitenverblijf in hun tuin of op hun erf. En als ze zo’n buitenverblijf laten plaatsen of zelf bouwen, zijn de twee meest gekozen daken (naast plat dak) daarop de kapschuur en het zadeldak. Dat zijn bijzondere namen voor net zo bijzondere daksoorten. Maar wat zijn het eigenlijk? Bij Sfeervol Buitenleven leggen we graag uit wat het verschil is tussen een kapschuur en een zadeldak.

Zowel zadeldaken als kapschuren zijn erg populaire buitenverblijven die een tuin of een erf sfeervol aankleden. Dat heeft vooral te maken met de karakteristieke details van zo’n buitenverblijf. Ze hebben een vergelijkbare opbouw, maar er is wel degelijk een belangrijk verschil. Wat maakt nu het verschil tussen een kapschuur en een zadeldak? We vertellen het hieronder.

kapschuur of zadeldak

Grootste verschil tussen beide daken

Het grootste verschil tussen een kapschuur en een zadeldak zit hem in de vorm van de daken. Bij de kapschuur loopt de achterkant van het dak lager door dan de voorkant, waardoor het dak een asymmetrische vorm krijgt. Een zadeldak is juist wel symmetrisch, omdat het dak zowel voor als achter even groot is. Maar voor welke overkapping moet u nu kiezen?

Wat kenmerkt de kapschuur?

Van een kapschuur kunt u het hele jaar door genieten. Meestal wordt ervoor gekozen om de achterzijde en (een gedeelte van) de zijkanten dicht te maken. Bijvoorbeeld met hout, glas of glazen schuifwanden. De kapschuur biedt dan veel beschutting en u heeft ermee nauwelijks last van de weersomstandigheden door de afgesloten zijden. De voorkant van de schuur kan open of gedeeltelijk open zijn. Ook kan van een deel van de kapschuur berging worden gemaakt.

Vanwege de hoogte kunnen zowel aan de achterzijde als bij een gedeelte van de zijwanden geen glazen schuifwanden worden geplaatst. Als dat wel gewenst is, dan kan beter worden gekozen voor een plat dak of zadeldak.

Wat kenmerkt het zadeldak?

Het zadeldak kan helemaal naar wens worden aangepast. Hierbij kunnen ook de achterwand en de gehele zijwanden worden voorzien van glazen schuifwanden. Verder kan onder een zadeldak ook een zolder of vide worden gebouwd.

Kiezen voor kapschuur of zadeldak

Wij hebben een ruime showtuin met verschillende voorbeelden van zowel zadeldaken als kapschuren. Onze verkoop-adviseurs adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden. Kom dus gerust langs in onze showtuin of bel voor meer informatie of advies naar 0485-318744. U kunt ons ook een e-mail sturen via info@sfeervolbuitenleven.nl.

Back To Top 0485 - 31 87 44