Op Koningsdag zijn wij van 9.00 tot 13.00 uur geopend.

Vanaf 13.00 uur gaan ook wij de verjaardag van de Koning vieren.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Extra genieten van extra leefruimte met een tuinkamer

Maakt u ook graag extra buitenruimte in uw tuin, waarin u uiteindelijk toch lekker binnen zit voor de momenten dat het weer het niet toelaat om buiten te zitten? Met een tuinkamer creëert u een comfortabele, overdekte en afgesloten leefruimte bij uw woning. Met een tuinkamer van Sfeervol Buitenleven komen uw dromen uit. Dankzij ons ruime aanbod aan opties, stijlen en kleuren voor een tuinkamer vindt u bij ons altijd de tuinkamer die perfect bij uw woning en tuin past.

Wat is een tuinkamer?

Het verschilt een beetje per regio in Nederland hoe de tuinkamer wordt genoemd. Soms noemt men het een overkapping, of een serre of een veranda aan huis. Wij noemen het een tuinkamer als de extra leefruimte voorzien is van een afgesloten overkapping. Zoals u wellicht weet hebben wij bij Sfeervol Buitenleven een zeer ruim assortiment kwalitatief hoogwaardige houten tuinhuizen, bergingen en tuinkamers op maat. Van klassieke, traditionele tuinhuizen tot strakke en moderne modellen tuinkamers of design tuinhuizen en tuinkamers. Van een praktische berging tot een complete chalet of recreatiewoning. Bijna alles kan op maat en naar wens voor u gemaakt worden. We kunnen bijna ieder gewenst model tuinkamer voor u realiseren.

Tuinkamer of serre?

Een tuinkamer is een overkapping die volledig af te sluiten is met (glazen) voor- en zijwanden. Een tuinkamer kunt u tegen de gevel van uw huis monteren maar hij kan ook vrij in de tuin staan. Dankzij de voor- en zijwanden bent u beschermd tegen wind en andere onaangename weersomstandigheden. Zo geniet u alle dagen in alle seizoenen van uw tuinkamer. Ook als in de winter de temperaturen zakken, kunt u met een heater of houtkachel de temperatuur lekker aangenaam maken in uw tuinkamer. Een serre daarentegen is een volledig geïsoleerde uitbouw aan huis. Een serre bestaat – net als een tuinkamer – uit een constructie met veel glas. Wat is dus het verschil tussen een tuinkamer en een serre? Bij een serre moet u in de meeste gevallen een buitenmuur van uw woning doorbreken. De serre is na oplevering wel optimaal geïsoleerd, omdat ie bij het huis hoort. Het is dus een meer ingrijpende verbouwing. Dat maakt de kosten van een serre vaak hoger dan de kosten voor een tuinkamer.

Tuinkamer van hout

Een tuinkamer kan met verschillende materialen uitgevoerd worden. Zo kunt u een tuinkamer maken van hout, in veel gevallen Douglas hout. Een tuinkamer van hout geeft een zeer natuurlijke uitstraling en is daarnaast zeer duurzaam. Overigens zijn ook andere houtsoorten mogelijk, zoals grenen of eiken. Een houten tuinkamer is mooi te combineren met andere materialen, zoals een stenen borstwering, glazen wanden en natuurstenen vloeren. Door het gebruik van uiteenlopende materialen, technieken en kleuren kunt u uw tuinkamer een geheel eigen, unieke uitstraling geven.

Tuinkamer met glas

Vrijwel iedereen die een tuinkamer laat bouwen, kiest dan voor een tuinkamer met veel glas. Ze laten de tuinkamer dan voorzien van onder andere glazen schuifdeuren, waardoor het ook echt een tuinkamer wordt. En eerlijk is eerlijk: wanneer alle zijden van de tuinkamer rondom gesloten kunnen worden, is er natuurlijk ook pas echt sprake van een tuinkamer. En als u door het glas de tuin in kunt kijken weet u zeker dat u in de tuin bent.

Gebruik van een vrijstaande tuinkamer

Een vrijstaande tuinkamer is misschien wel de meest flexibele manier om extra leefruimte te creëren. U hoeft uw tuinkamer dus niet aan uw huis te bevestigen. U kunt er letterlijk alle kanten mee op. In een vrijstaande tuinkamer kunt u zichzelf heerlijk terugtrekken en genieten van een goed boek. Maar u kunt in uw vrijstaande tuinkamer ook gezellig vrienden en familie ontvangen en lekker borrelen of dineren. U bepaalt uiteraard helemaal zelf hoe u uw vrijstaande tuinkamer gebruikt.

Tuinkamer van aluminium

Vrijstaande tuinkamers van aluminium zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. En zeker niet te vergeten: aluminium is een onderhoudsvrij materiaal. U kunt dan zelfs kiezen voor een glazen dak om ’s avonds naar de sterrenhemel te turen. Of kies voor zonwering voor extra beschutting op warme en zonnige dagen.

Soorten voor- en zijwanden voor uw aluminium tuinkamer

Voor uw vrijstaande tuinkamer van aluminium kunt u kiezen een divers aanbod voor- en zijwanden. Zo kunt u kiezen voor:

  • Glazen schuifwanden
  • Dichte wand met rabatdelen
  • Aluminium schuifpuien
  • Vaste kozijnen met polycarbonaat of glas
  • Kozijnen met ramen en/of deuren

Vrijstaande tuinkamer met hout

Voor een puur natuur vrijstaande tuinkamer kunt u naast aluminium ook kiezen voor een tuinkamer van hout. Wij maken onze tuinkamers van hoogwaardige en weerbestendige houtsoorten, zoals eiken en douglas hout. Dit zijn namelijk duurzame houtsoorten die zeer goed tegen een stootje kunnen. U wilt toch jarenlang van uw vrijstaande tuinkamer van hout genieten, nietwaar? Bij Sfeervol Buitenleven vindt u gegarandeerd de tuinkamer die u voor ogen heeft. Zeker als u weet dat u het ontwerp helemaal kunt aanpassen aan uw persoonlijke wensen. Zo kunt u de tuinkamer combineren met bijvoorbeeld een berging voor het opbergen van (tuin)gereedschap, fietsen of een grasmaaier.

Zelf uw tuinkamer samenstellen

U kunt zelf uw tuinkamer samenstellen, zodat deze voldoet aan al uw wensen. Kies uit een klassieke of moderne stijl en bepaal de kleuren. En selecteer ook het gewenste daktype. Voor de wanden kunt u kiezen uit helder glas, melkglas en meerdere soorten polycarbonaat. Kleed uw tuinkamer verder aan met fraaie en functionele accessoires, zoals sierstrips en deurgrepen. Deze zijn verkrijgbaar in dezelfde kleur als uw tuinkamer. Wilt u de ruimte zo warm en behaaglijk mogelijk maken? Plaats dan tochtstrips aan de zijkanten van de glazen schuifdeuren. Daarmee gaat u tocht tegen die tussen de panelen doorkomt. Over alle mogelijkheden kunnen onze adviseurs u uitgebreid informeren.

Uw tuinkamer van Sfeervol Buitenleven in 4 stappen

Wij maken de mooiste tuinhuizen, overkappingen, veranda’s, blokhutten, chalets en tuinkamers op voor u op maat. We verzorgen het hele traject van A tot Z en zetten uw persoonlijke wensen om in een schitterende producten. Zo realiseren wij ook uw maatwerk tuinkamer in 4 stappen:

  1. Bezoek onze showroom: kom langs voor inspiratie en advies voor uw tuinkamer. U ziet voorbeelden van onze tuinkamers in onze 2000m2 grote showtuin.
  2. Maatwerk offerte: we bespreken met u uw wensen voor uw tuinkamer en die vertalen we in een overzichtelijke offerte. Na uw akkoord op deze offerte maken we een technische tekening van uw tuinkamer op basis van uw wensen.
  3. Productie: wanneer u de offerte en de tekening heeft goedgekeurd, starten we met de productie van uw tuinkamer. Dat doen onze vakmensen aanvankelijk allemaal in onze eigen werkplaats om de tuinkamer daarna bij u in uw tuin eenvoudig in elkaar te zetten.
  4. Oplevering van uw tuinkamer: in deze laatste stap 4 komt alles samen. Wij leveren uw tuinkamer vol trots bij u op. Dit houdt dus ook in dat we alles helemaal volgens uw persoonlijke wensen afwerken bij u op locatie.

Tuinkamers bekijken in onze showtuin

Wij kunnen natuurlijk mooie praatjes verkondigen op onze website over onze topkwaliteit tuinkamers. Maar we overtuigen u liever persoonlijk als u bij ons langskomt in onze showtuin om te bekijken welke tuinkamer het meest aan uw eisen en/of verwachtingen voldoet. Want als u een tuinkamer met eigen ogen bekijkt, heeft u daar sneller een goed oordeel over. Dat kan onder begeleiding van één van onze adviseurs die voor u klaarstaat om al uw vragen te beantwoorden. U kunt onze showtuin bezoeken zonder afspraak binnen de openingstijden.

Als u zeker wilt weten dat er iemand beschikbaar is om al uw vragen te beantwoorden, om uw plannen met ons te bespreken en een ontwerp en/of offerte voor u te maken, dan adviseren wij u om hiervoor wel een afspraak te maken.

Back To Top 0485 - 31 87 44