Op Koningsdag zijn wij van 9.00 tot 13.00 uur geopend.

Vanaf 13.00 uur gaan ook wij de verjaardag van de Koning vieren.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

1. De hardheid van eikenhout

Eikenhout is erg hard. Welk voordeel heeft deze hardheid nu voor uw eiken tuinhuis? Ten eerste natuurlijk dat het materiaal prima tegen een stootje kan, zodat u het niet snel beschadigt. Daarnaast is eikenhout, zowel behandeld als onbehandeld, zeer duurzaam. Het gaat zeker tussen de 15 en 25 jaar mee, waardoor het een voordelig alternatief is voor hardhout. Er zijn overigens verschillende soorten eikenhout. In Nederland wordt vooral gebruik gemaakt van Europees eiken, al wordt door schaarste de laatste jaren ook ander eikenhout gebruikt, in Nederland voornamelijk afkomstig uit Noord-Amerika. De verschillende soorten eikenhouten verschillen qua kleur en patronen.

2. Eikenhout is makkelijk te bewerken

Een groot voordeel van eikenhout is dat het in vergelijking met andere houtsoorten makkelijk te bewerken is, ondanks de hardheid. Belangrijk is wel dat bij de bewerking gereedschap van roestvrij staal wordt gebruikt. Eikenhout bevat namelijk veel looizuur en als dat in aanraking komt met metaal dat niet roestvrij is, kunnen er lelijke vlekken ontstaan. Het is belangrijk dat eikenhout snel gemonteerd wordt.

eiken tuinhuis

De belangrijkste reden hiervoor is dat het hout kan kromtrekken als het te lang blijft liggen. Omdat eikenhout makkelijk is te bewerken, is het prima geschikt om een tuinhuis op maat mee te bouwen.

3. Het heeft relatief weinig onderhoud nodig

Omdat eikenhout hard en duurzaam is, vergt het weinig onderhoud. De hardheid garandeert een duurzame houtsoort die jarenlang mee kan zonder slijtage. Dat is natuurlijk ideaal voor een tuinhuis, dat natuurlijk altijd veel te lijden heeft van weersinvloeden. Bovendien is het belangrijk dat een tuinhuis onderhoudsarm is, zodat u er verder geen zorgen over hebt.

eiken tuinhuis op maat

4. Eikenhout heeft een natuurlijke uitstraling

De voornaamste reden waarom eikenhout een populair materiaal is voor tuinhuizen is dat het een natuurlijke uitstraling heeft. In de loop der tijd vergrijst eikenhout enigszins, maar de natuurlijke uitstraling blijft altijd behouden. Aangezien het een natuurlijk materiaal is, blijft het hout als het ware evolueren. Zo kunnen kleine er kleine scheuren in het hout ontstaan, die geen invloed hebben op de kwaliteit van het eikenhout, maar we de landelijke uitstraling nog meer benadrukken. Eikenhout geeft uw tuinhuis een karakteristieke uitstraling, die veel warmte uitstraalt.

5. Beschikbaar in grote afmetingen

Een bijzonder groot voordeel van eikenhout bij het bouwen van een tuinhuis of overkapping is dat dit natuurlijke materiaal ook beschikbaar is in grote en zware afmetingen. Dat helpt natuurlijk enorm bij de snelle constructie van uw tuinhuis.

Impressie van de mogelijkheden met eikenhout

Eiken tuinhuis op maat? Neem contact op

Wilt u uw eiken tuinhuis op maat laten bouwen? Neem dan contact op met de vakmensen van Sfeervol Buitenleven. Bel naar 0485 – 318 744 of stuur een mail naar info@sfeervolbuitenleven.nl voor meer informatie over een eiken tuinhuis op maat.

Back To Top 0485 - 31 87 44