Op Koningsdag zijn wij van 9.00 tot 13.00 uur geopend.

Vanaf 13.00 uur gaan ook wij de verjaardag van de Koning vieren.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Aandachtspunten bij het kopen van een sauna

Bij de aanschaf van een sauna zijn er veel verschillende punten waarop u moet letten. In dit blog bekijken we volgende aandachtspunten bij het kopen van een sauna: het saunatype, de houtsoort, de hoeveelheid personen, de plaatsing en de verlichting.

Het type sauna

Voor het type sauna is er veel keuze. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een infrarood sauna of een saunacabine. Er zijn standaard sauna’s, maar u kunt u ook kiezen voor een sauna op maat. Een sauna kan in uw huis worden geplaatst, maar ook in uw tuinhuis. Een stijlvolle sauna voor in uw tuin is de authentieke barrelsauna. Deze sauna heeft massieve houten wanden en een zware inrichting, zodat u optimaal kunt genieten van de warmte. Een andere optie voor binnen of buiten zijn de Finse sauna’s. Deze komen vaak in standaard modellen, maar wij bieden deze saunamodellen ook steeds meer op maat voor in tuinhuis of blokhut. Daarnaast moet u er bijvoorbeeld rekening mee houden dat een infrarood sauna direct warm wordt, terwijl een Finse sauna wat langer nodig heeft om op te warmen.

Impressie van verschillende sauna's

Houtsoort voor de sauna

Een ander aspect om op te letten bij de koop van een sauna is de houtsoort. Een houten sauna in uw tuin is een mooie blikvanger. De keuze van de houtsoort is belangrijk en niet alleen vanwege het uiterlijk. Voor de afwerking van een sauna zijn verschillende houtsoorten geschikt. Het gaat echter vrijwel wel altijd over zachthout, omdat dit hout warmte slecht geleidt en daardoor ook bij hoge temperaturen nog prettig aanvoelt.

Plaatsing van de sauna

Waar wilt u uw sauna geplaatst hebben? Een fraaie houten barrelsauna in de tuin is een mooie aandachtstrekker. Het is handig vooraf een tekening met afmetingen te maken van de plaats waar de sauna moet worden geïnstalleerd. Zo krijgt u een beter inzicht en idee van de ruimte. Daarnaast is het niet verstandig om een sauna direct tegen een vuur te plaatsen in verband met het vocht.

sauna in uw tuin

Aantal personen in de sauna

Bij de bouw van een sauna is het natuurlijk van belang om vooraf goed na te denken met hoeveel personen u erin wilt zitten. Daardoor kan ook beter vooraf bepaald worden waar de sauna geplaatst moet worden. Een eenpersoons sauna neemt immers meer plek in dan een sauna voor vier personen. Afhankelijk van de hoeveelheid personen is het ook eenvoudiger te kiezen voor het type sauna en de plaats (in de tuin of in huis) van de sauna.

Verlichting in de sauna

Tot slot wilt u in uw sauna natuurlijk niet het donker zitten. Het is daarom belangrijk te letten op voldoende verlichting in de sauna. Een geschikte vorm van verlichting voor uw sauna zijn bijvoorbeeld hittebestendige LED-lampjes. Deze lampjes zijn ook beschikbaar in verschillende kleurvariëteiten en zijn naar wens elektrisch te bedienen. Daardoor kunt u met deze vorm van verlichting ook een geheel eigen sfeer creëren.

maatwerk sauna

Sauna in uw tuin? Neem contact op

Heeft u speciale wensen voor uw sauna? De bouwprofessionals van Sfeervol Buitenleven maken graag uw gedroomde sauna waar. Wij bouwen voor u uw sauna op maat. Neem contact op door een mail te sturen naar 0485 – 318 744 of te mailen mail naar info@sfeervolbuitenleven.nl voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw maatwerk sauna.

Back To Top 0485 - 31 87 44