Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Een tuinhuis van douglas hout

Bent u op zoek naar een prachtige, functionele toevoeging in uw tuin? Dan is een tuinhuis een uitstekende keuze. Tuinhuizen worden vaak gemaakt van hout vanwege de duurzaamheid en kwaliteit van dit natuurproduct. Een veelgebruikte houtsoort is douglashout. We zien dat deze houtsoort de laatste jaren steeds populairder is geworden. Deze houtsoort biedt namelijk veel voordelen. De kenmerken van deze houtsoort zijn ideaal voor een tuinhuis. Ook bij Sfeervol Buitenleven vindt u tuinhuizen die gemaakt van dit bijzondere materiaal. Bent u benieuwd geworden naar de voordelen van douglas? Wilt u weten waarom deze houtsoort zo populair is? En heeft u behoefte aan meer informatie over hoe u de levensduur van uw douglas tuinhuis kunt verlengen? Lees dan snel verder dit blog!

Impressie van verschillende douglas tuinhuizen

Waarom douglas hout zo populair is

Zoals gezegd is douglas de laatste jaren erg populair geworden. Dat is uiteraard niet voor niets. Zijn populariteit heeft deze houtsoort mede te danken aan zijn lange levensduur en warme uitstraling. Douglashout is afkomstig van een van de hardste naaldhout boomsoorten in Europa. Deze boomsoort is voornamelijk te vinden in Scandinavië en West-Europa. Het hout wordt voor allerlei toepassingen gebruikt. Denk aan balken, palen en planken, waarvan later weer producten als tuinhuizen en veranda’s worden gemaakt. Het hout kenmerkt zich door een lichte geelbruine tot geelrode kleur. Wanneer het hout wordt blootgesteld aan licht en lucht verkleurt het naar een meer oranje of bruine kleur. Deze warme kleur maakt de houtsoort zeer geliefd.

De voordelen van douglas hout

Een groot voordeel van douglashout is dat het duurzaam. Het is een echt natuurproduct dat lang meegaat en een mooie warme uitstraling heeft. Een belangrijke eigenschap van douglas is dat het door de droging van het hout steeds sterker en harder wordt. Wanneer het hout lang heeft gedroogd, blijft het onbehandelde hout in de buitenlucht nog langer goed.

voordelen douglas hout

Onbehandeld douglas hout gaat ongeveer 15 jaar mee. Uiteraard zijn er manieren om het hout nog langer mee te laten gaan. Deze manieren bespreken wij graag met u.

Zo gaat uw douglas tuinhuis langer mee

Zoals gezegd gaat onbehandeld douglashout ongeveer 15 jaar mee. Om de levensduur van het hout te verlengen, dient u het hout te behandelen. Wanneer u het hout onbehandeld laat, zal het na verloop van tijd vergrijzen door de weersinvloeden. Vindt u deze vergrijsde look mooi?

douglas tuinhuis voordelen

Dan kunt u het hout laten vergrijzen door het tuinhuis of de veranda te laten rusten op betonpoeren. Hierbij is het belangrijk dat het hout voldoende wordt geventileerd. Wilt u het hout toch laten behandelen? Behandel uw tuinhuis dan met een white wash, grey wash, zwarte of roze beits. Uiteraard is het ook mogelijk om de natuurlijk kleur van de douglas te behouden, door gebruik te maken van een transparante douglas olie.

Douglas tuinhuis op maat bestellen? Neem contact op

Wij hopen dat wij u middels dit blog optimaal hebben geïnformeerd over de voordelen van een douglas tuinhuis. Daarnaast hebben wij u informatie verstrekt over het verlengen van de levensduur van douglas hout. Bent u ook van plan om een prachtig tuinhuis van douglas aan te schaffen? Neem dan een kijkje bij het uitgebreide assortiment van Sfeervol Buitenleven, kom langs in onze showtuin. Voor meer informatie over onze producten of de voordelen van een douglas tuinhuis kunt u bellen naar 0485 – 318 744 of mailen via info@sfeervolbuitenleven.nl. Laat ons weten wat uw wensen zijn voor een prachtig tuinhuis in de tuin!

Back To Top 0485 - 31 87 44