Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

4 tips voor het kiezen van de juiste veranda

Wilt u uw tuin verrijken met een prachtige veranda? Dan willen wij middels dit blog u graag helpen met een aantal handige tips. Het kan namelijk nog een hele opgave zijn om een veranda te vinden die overeenkomt met uw wensen en die perfect past bij uw tuin. Ieder mens en iedere tuin is namelijk anders. Misschien heeft u wel een landelijke of klassiek ingerichte tuin of heeft uw tuin een moderne en strakke uitstraling. Gelukkig zijn er op het gebied van veranda’s heel veel mogelijkheden. Bij Sfeervol Buitenleven vindt u bijvoorbeeld een uitgebreid assortiment. Ziet u bij u het uitkiezen van een passende veranda door de bomen het bos niet meer? Lees dan dit blog voor 4 handige tips.

Impressie van verschillende veranda's

Tip 1: Bepaal de functie van uw veranda

Voor welk doeleind wilt u de veranda in uw tuin gaan gebruiken? Dit is een belangrijke vraag wanneer u wilt vaststellen welke veranda het beste bij uw wensen aansluit. U kunt de veranda of overkapping natuurlijk enkel gebruiken om lekker te loungen met een drankje en goed boek, maar er zijn ook veel andere gebruiksmogelijkheden. Er zijn bijvoorbeeld veranda’s waarbij het mogelijk is om gezellig buiten te eten met uw familie of vrienden. Naast een comfortabele plek om te eten, kunt u hier ook een prachtige buitenkeuken plaatsen. Veranda’s bieden ook praktische oplossingen zoals een handige opbergplekken voor tuingereedschap of een grasmaaier. Wanneer u eenmaal heeft bepaald waarvoor u uw veranda wilt gebruiken, is het een stuk eenvoudiger om een passende overkapping te vinden in het assortiment van uw veranda specialist.

Tip 2: Kies voor een materiaal dat aansluit bij uw wensen

Na het bepalen van de functie van uw veranda, kunt u gaan kijken naar de verschillende materiaalmogelijkheden voor uw veranda. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit:

 • Een douglas veranda
 • Een grenen veranda
 • Een lariks veranda
 • Een eiken veranda

veranda laten bouwen

De houten veranda’s in ons assortiment zijn van duurzame afkomst en gaan jarenlang mee vanwege de hoogwaardige kwaliteit. De verschillende houtsoorten hebben hun eigen kleuren en eigenschappen. Kies een houtsoort die qua kleur en eigenschappen aansluit bij uw wensen. Neem contact op met de specialist voor meer informatie over de verschillende kenmerken van deze houtsoorten.

Tip 3: Kies voor een passende veranda vloer

Naast het bepalen van het materiaal van de veranda, dient u ook een keuze te maken voor de vloer van de veranda. Ook qua vloeren zijn er genoeg mogelijkheden. Wij zetten ze voor u op een rijtje:

 • Stoeptegels
 • Vlonderplanken
 • Klinkertjes
 • Houten panelen
 • Betonvloer

veranda tips

Welke vloer heeft uw voorkeur? Bekijk bij het maken van uw keuze ook nog even de functie van uw veranda. Soms is een gladde vloer zoals een betonvloer handiger in gebruik, terwijl in sommige gevallen een sfeervolle vloer als vlonderplanken meer gewenst is.

Tip 4: Bepaal de dakbedekking van uw overkapping

Tot slot is het belangrijk om een passende dakbedekking voor uw overkapping te kiezen. Een veranda is aan de binnenkant altijd mooi afgewerkt met hout, maar aan de buitenzijde zijn er verschillende opties. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor:

 • Dakpannen
 • Bitumen
 • Grind
 • EPDM
 • Sedum

tips veranda laten bouwen

Wilt u optimaal gebruikmaken van het oppervlakte van uw verandadak? Dan kunt u ook zonnepanelen plaatsen. Zo wekt u uw eigen zonne energie op, terwijl u heerlijk geniet in uw prachtige veranda in de tuin.

Veranda laten bouwen? Neem contact op

Wij hopen dat wij u middels dit blog hebben kunnen helpen bij het maken van een keuze. Hopelijk heeft u een veranda in ons assortiment kunnen vinden die perfect aansluit bij uw tuin en uw wensen. Komt u er ondanks onze tips nog steeds niet uit? Dan kunt u altijd de hulp van onze specialisten inschakelen via 0485 – 318 744 of ons e-mailadres info@sfeervolbuitenleven.nl. Laat ons weten wat uw wensen zijn voor een prachtige veranda in de tuin!

Back To Top 0485 - 31 87 44