Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Toepassingen van een tuinhuis

Heeft u behoefte aan wat meer ruimte of wilt u juist wat meer luxe? Dan kunt u overwegen om een tuinhuis aan te schaffen. Tuinhuizen zijn er in vele soorten, maten en uitvoeringen. Voor elke toepassing kunt u wel een geschikt tuinhuis vinden. Ter inspiratie geven we u in dit blog een aantal ideeën over hoe een tuinhuis u het leven iets aangenamer kan maken.

Wat wilt u met uw tuinhuis doen?

U kunt een tuinhuis op verschillende manieren gebruiken. Dat hangt in eerste instantie uiteraard af van de omvang van uw tuin. Dat bepaalt uiteraard ook de grootte van het tuinhuis dat u er in kunt plaatsen. Als u dat goed in kaart heeft gebracht, kunt u bepalen wat u precies met uw tuinhuis wilt doen. Gaat u het gebruiken als schuur voor bijvoorbeeld uw fietsen en tuingereedschappen?

Of krijgt uw tuinhuis een luxere bestemming? Wordt het bijvoorbeeld een uitbreiding van uw huis in de vorm van een loungeruimte, een extra slaapkamer of apart woongedeelte? U kunt er natuurlijk ook een luxe buitenwellness van maken met een jacuzzi en buitendouche. Of zoekt u liever een combinatie van deze toepassingen? Wij kunnen u er uitgebreid over informeren en adviseren.

Groot of klein; altijd een tuinhuis op maat voor uw tuin

Heeft u een relatief kleine tuin en twijfelt u of uw tuin wel genoeg ruimte heeft voor het plaatsen van een tuinhuis? Geen zorgen; wij kunnen voor elke tuin een perfect passend tuinhuis op maat voor u maken. U weet zo zeker dat dit perfect in uw tuin zal passen. Sterker nog: wij maken een tuinhuis voor u dat volledig aan uw wensen voldoet en dat u nog voldoende buitenruimte biedt om volop van uw tuin te genieten.

Denk na over de benodigde voorzieningen

Welke voorzieningen denkt u nodig te hebben voor uw tuinhuis? Is er elektriciteit nodig of moeten er wateraansluitingen komen? Moet er verwarming komen, of moet er een alarm, of wifi of een televisie-aansluiting in? Dat zijn allemaal zaken die u moet bedenken voordat u tot de aanschaf van een tuinhuis overgaat. Zo komt u achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan.

Vergunning nodig?

Heeft u een vergunning nodig voor het plaatsen van een tuinhuis? In de meeste gevallen niet. Het is toegestaan om tot een bepaalde grootte bijgebouwen op uw perceel te bouwen. Uiteraard hangt dit allemaal af van de grootte van uw perceel, de ligging en de voorgevelrooilijn. Wij kunnen u daarover uiteraard adviseren. Maa ga bij twijfel vooral ook te rade bij uw gemeente. Ook in dit geval is voorkomen beter dan genezen.

Benader een expert en laat u goed informeren!

Denkt u dat een tuinhuis een handige of nuttige aanvulling is voor uw tuin? Neem dan gerust contact met ons op voor een uitgebreid en persoonlijk advies op maat. Kijk voor de soorten en typen tuinhuizen ook op onze website. Zo heeft u alvast een goede indruk wat de mogelijkheden voor u zijn.

Back To Top 0485 - 31 87 44