Wij voorzien graag iedereen van uitgebreid advies en plannen daar graag tijd voor in als u van tevoren een afspraak maakt.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

 

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Allerlei verschillende uitvoeringen

Wilt u een tuinhuis kopen? Er zijn wellicht meer uitvoeringen dan u denkt. U wilt natuurlijk graag dat uw tuinhuis past bij uw tuin en smaak. Daarom is het belangrijk om inspiratie op te doen en na te denken over de functie van het tuinhuis. Wilt u er alleen spullen opslaan of wilt u het gebruiken als hobbyruimte of kantoorruimte? Voor die laatste twee toepassingen is het handig om na te denken over verwarming en isolatie. Sfeervol Buitenleven vertelt u graag meer over 5 soorten tuinhuizen. Lees snel verder en ontdek welk tuinhuis het best bij uw wensen en behoeften past.

1. Tuinhuis met plat of licht hellend dak

Een tuinhuis met een plat of licht hellend dak is vaak zo gemaakt dat het water er makkelijk afloopt. U plaatst het zo dat het water ergens heen gaat waar u er geen last van heeft. Dit type tuinhuis kunt u ook combineren met een veranda of overkapping. Het dak loopt over een groter oppervlak door, zodat u er comfortabel onder kunt zitten.

2. Tuinhuis met zadeldak of lessenaarsdak

Een tuinhuis met een zadeldak lijkt een beetje op een klein huisje. Het dak heeft twee schuine kanten die op het hoogste punt samenkomen in de nok. Een tuinhuis met een lessenaarsdak is net iets anders. Er is maar één schuin vlak. Daardoor heeft het dak ook geen nok.

3. Tuinhuis met piramidedak of paviljoendak

Een piramidedak wordt vooral gebruikt op vierkante tuinhuizen. Het dak heeft een punt en van daar uit lopen vier vlakken naar de dakranden. Een paviljoendak ziet u op tuinhuizen met meerdere zijden, bijvoorbeeld zes of acht. Een paviljoendak heeft evenveel vlakken als het tuinhuis zijden heeft.

4. Tuinhuis met wolfskap

De wolfskap vindt u vooral op wat oudere boerderijen. Deze daksoort lijkt op een zadeldak met afgeplatte punten.

5. Hoektuinhuis

In tegenstelling tot de hiervoor genoemde tuinhuizen, is een hoektuinhuis niet rechthoekig of vierkant (of veelhoekig). Een hoektuinhuis is gemaakt om in de hoek van een tuin geplaatst te worden. Het hoogste punt zit in de hoek. Vanaf daar loopt het dak af. Vaak heeft een hoekhuis een afgeronde vorm, zodat deze heel efficiënt in de tuin past.

Maatwerk tuinhuis voor uw tuin

Bij Sfeervol Buitenleven vindt u verschillende soorten tuinhuizen. Uw favoriet staat er vast tussen en is altijd van hoge kwaliteit. Veel modellen kunnen op maat gemaak worden. Wilt u uw ideeën met ons bespreken? Of wilt u langskomen om onze showmodellen te bezichtigen? Bel ons op 0485-318744 of stuur ons een mail via info@sfeervolbuitenleven.nl. Wij denken graag met u mee.

Back To Top 0485 - 31 87 44