Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Vele voordelen van een vrijstaande overkapping

Denkt u zich eens in: heerlijk genieten van uw tuin met een vrijstaande overkapping. Zo’n overkapping heeft namelijk veel voordelen. Als het in de zon te heet is, vindt u er schaduw en afkoeling. Regent het, maar is de temperatuur goed, dan kunt u nog steeds ontspannen in uw tuin. Sfeervol Buitenleven kent de vele voordelen van een vrijstaande overkapping en geeft u graag tips om hier nog meer van te genieten.

Bepaal het doel

De grootte en het ontwerp van uw vrijstaande overkapping kunt u het best bepalen wanneer u weet waarvoor deze gebruikt gaat worden. Wilt u schaduw in de zomer of droog zitten bij regen? Wilt u loungen of dineren in uw tuin? Wilt u extra bergruimte toevoegen? Of een overkapping over uw jacuzzi plaatsen? Wanneer u het doel weet, kunt u makkelijker bepalen hoe uw vrijstaande overkapping eruit moet komen te zien.

Kies de juiste plek

De zon staat niet de hele dag op dezelfde plek. Dat kan gevolgen hebben voor de plek waar u uw vrijstaande overkapping wil plaatsen. Wilt u ontbijten in de ochtendzon en ‘s middags in de schaduw zitten? Of wilt u juist de hele dag in de zon zitten? Zorg ervoor dat u uw overkapping op de juiste plek zet, zodat deze niet zon wegneemt waar u die wil hebben. Of juist zon toelaat, waar u juist in de schaduw wil zitten.

Denk na over het materiaal

Elk materiaal geeft zijn eigen sfeer. Maar ook verschillende manieren van onderhoud. Hout geeft bijvoorbeeld veel sfeer en een warme uitstraling, maar heeft bijvoorbeeld wat meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld aluminium. Er zijn echter houtsoorten die door ze te impregneren makkelijk te onderhouden zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een overkapping van douglas hout.

Nog meer tips voor een vrijstaande overkapping

Naast de bovenstaande tips, zijn er nog veel meer manieren om extra te genieten van uw tuin met een vrijstaande overkapping. Neem in ieder geval de volgende tips in acht:

  • Denk na over het ontwerp
  • Benut de ruimte goed
  • Breng sfeer aan

Meer weten over de mogelijkheden?

Wilt u nog langer genieten van het buitenseizoen? Kies dan voor een vrijstaande overkapping in uw tuin. Bij sfeervol Buitenleven hebben we een groot assortiment. Wilt u een overkapping op maat of heeft u vragen over overkappingen? Wij zijn telefonisch te bereiken op 0485-318744 of per mail via info@sfeervolbuitenleven.nl.

Back To Top 0485 - 31 87 44