Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Hout voor tuinconstructies

Douglas hout en eikenhout zijn twee heel verschillende houtsoorten. De overeenkomst is dat ze beide veel worden gebruikt voor verschillende constructies in de tuin, zoals overkappingen en tuinhuizen. Maar welke houtsoort is waar nu voor geschikt en welke past het best in uw tuin? Sfeervol Buitenleven geeft antwoord op al uw vragen. Lees snel verder en ontdek het zelf.

Verschillen op meerdere vlakken

Er zijn meerdere verschillen tussen douglas en eikenhout. Sfeervol Buitenleven vertelt u meer over de grootste verschillen die zijn te vinden op de volgende vlakken:

  • Uitstraling
  • Duurzaamheid
  • Prijs

Uitstraling

Eikenhout en douglas hout hebben een heel verschillende look. Zo heeft eikenhout een prachtige robuuste en nostalgische uitstraling en wordt dit hout in de loop der jaren steeds mooier. Douglashout heeft een warmere natuurlijke uitstraling. En ook douglashout verkleurt in de loop van de tijd, maar heeft een aantrekkelijke, egale vergrijzing. Welk hout vindt u het mooist en past het best in uw tuin?

Duurzaamheid

Douglashout is één van de duurzaamste en hardste naaldhoutsoorten in Europa. Het heeft een minimale levensduur van 10 tot 15 jaar. Eikenhout gaat nog langer mee: meer dan 20 jaar. Gebruik wel RVS schroeven om dit hout te monteren. Wanneer er looizuur in het hout komt, kan dit voor zwarte vlekken zorgen wanneer het in contact komt met ijzer.

Prijs

De uitstraling en de duurzaamheid van de twee houtsoorten hebben vanzelfsprekend invloed op de prijs. Douglashout is namelijk iets aantrekkelijker geprijsd dan eikenhout. Vindt u de prijs van eikenhout wat te hoog? Dan kunt u ook eiken balken combineren met zwarte douglas planken voor de wanden. Dat geeft ook nog eens een prachtig effect.

Hout in uw tuin

Er zijn dus belangrijkrijke verschillen tussen douglas en eikenhout. Bent u er al uit welk soort hout u het liefst in uw tuin terug wilt zien? Gaat u bijvoorbeeld voor een douglas tuinhuis of liever voor een eiken overkapping? Kom voor inspiratie eens langs in onze showtuin en bespreek uw ideeën met onze medewerkers. Bel ons op 0485-318744 of stuur ons een mail via info@sfeervolbuitenleven.nl. Wij denken graag met u mee.

Back To Top 0485 - 31 87 44