Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Materialen voor een overkapping

Bij Sfeervol Buitenleven kunt u terecht voor een prachtige overkapping die perfect bij uw tuin en uw woning past. Zo plaatsen we zowel houten als aluminium overkappingen. Dit zijn de twee materialen die het meest gebruikt worden voor overkappingen.

aluminium hout overkapping

Wat de kenmerken en de voor- en/of nadelen hiervan zijn, en welk materiaal overkapping het beste bij uw situatie zou passen, leest u in dit blog. Neem ook gerust eens contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Houten overkappingen

Een houten overkapping geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan de tuin. Het hout kunt u gemakkelijk bewerken. Hierdoor biedt dit type overkapping ook talloze mogelijkheden om te personaliseren. Zo kunt u het hout bijvoorbeeld in een mooie kleur schilderen, of het hout laten zoals het is voor een meer klassieke look. Hout is een natuurlijk product, wat betekent dat het gevoelig is voor weersinvloeden. Daarom zult u een houten overkapping ook moeten behandelen. Het vergt dan ook iets meer werk dan een overkapping van aluminium. U zult het hout moeten schuren en vernissen. Bovendien gaat het om een iets zwaarder en duurder materiaal.

Overkappingen

Aluminium overkappingen

De aluminium overkapping is een zeer populaire optie. Dat komt vooral doordat het materiaal erg onderhoudsvriendelijk en duurzaam is. Zo kan aluminium niet gaan roesten. Ook is het, in tegenstelling tot hout, goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. Laat u een aluminium overkapping plaatsen, dan kiest u voor een product met een lange levensduur. Als bijkomend voordeel is de prijs van aluminium lager dan dat van hout en is het materiaal lichter. Hoewel aluminium overkappingen in heel veel stijlen en kleuren te verkrijgen zijn, is het niet mogelijk om het te schilderen. U kunt dus altijd een kleur kiezen die bij uw tuin en woning past, maar kunt die niet veranderen.

Sfeervolle overkapping laten maken

Of u nu kiest hout of aluminium voor uw overkapping, Sfeervol Buitenleven helpt u graag verder! Met onze mooie overkappingen kunt u optimaal genieten in uw eigen tuin. Ook voor persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte kunt u bij ons terecht. Voor meer informatie neemt u contact op via het formulier hier op de site. We zijn ook telefonisch bereikbaar via 0485 – 31 87 44 of door een mail te sturen naar info@sfeervolbuitenleven.nl.

Back To Top 0485 - 31 87 44