Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Kiest u een houten of een aluminium veranda?

Veranda’s zijn er in heel veel soorten en maten. Voor elke tuin is er wel een passende veranda te vinden die perfect bij de stijl past. Een van de grootste verschillen is natuurlijk het materiaal waarvan de veranda gemaakt wordt. Zowel de houten veranda als de aluminium veranda zijn ontzettend populair.

houten of aluminium veranda

Bij Sfeervol Buitenleven kunt u terecht voor beide materialen. In dit blog vertellen we daarom meer over de verschillen tussen de houten en de aluminium veranda.

Voordelen van een houten veranda

Wanneer we het hebben over een veranda, denken de meeste mensen aan een houten veranda. Het geeft de tuin een gezellige, warme uitstraling. Dat maakt hem natuurlijk ontzettend aantrekkelijk om heerlijk in te ontspannen. Met de stijl van de houten veranda kan flink gevarieerd worden. Niet alleen qua model (bijvoorbeeld strak en modern of sierlijk en traditioneel), maar ook qua kleur. U kunt een houten veranda namelijk overschilderen en een uniek karakter geven. Ook zijn er verschillende houtsoorten mogelijk die de veranda elk een andere uitstraling geven. Wel is het belangrijk dat u het hout goed onderhoudt. Het wordt namelijk door de weersomstandigheden geleefd. Om het hout te beschermen en sterk te houden, moet het elke 4 tot 5 jaar onderhouden worden met een grondlaag of houtolie.

Veranda inspiratie

Voordelen van een aluminium veranda

Een aluminium veranda is ideaal wanneer uw tuin een stijlvolle, strakke en moderne uitstraling heeft. Als bijkomend voordeel is de aluminium veranda ook nog eens zeer onderhoudsarm. Hij is namelijk weerbestendig en hoeft niet behandeld te worden om alle seizoenen te weerstaan. Aluminium is een zeer veelzijdig materiaal. Het is licht in gewicht, maar tegelijkertijd ook erg sterk. Door een oxidelaag is het materiaal bestand tegen water en lucht. Ook is het corrosiebestendig en gaat het dus niet roesten. Daarbij zorgt het oxidelaagje dat het materiaal niet ontvlambaar zal reageren op stoffen van buitenaf. Ten slotte is de aluminium veranda ook simpelweg heel makkelijk te onderhouden.

Praktisch gebruik van ruimte in uw tuin

Met een modern tuinhuis in uw tuin heeft u de mogelijkheid om ook echt praktisch gebruik te maken van de extra ruimte in uw tuin die u normaal waarschijnlijk veel minder zou gebruiken. Zo kunt u van het tuinhuis een praktische opslagplek maken, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Zo kunt u er bijvoorbeeld een hele sportschool in kwijt, het perfecte thuiskantoor van maken of u richt het in als een aangename logeerplek. Door de goede isolatie kan dit namelijk makkelijk.

Persoonlijke voorkeur

Of u een houten of aluminium veranda kiest, hangt dus volledig af van uw persoonlijke voorkeur. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen, en het hangt ook sterk af van uw persoonlijke (woon)stijl en de inrichting van uw tuin. Bovendien moet u nagaan in hoeverre u bereid bent uw veranda periodiek te onderhouden, en hoeveel tijd u wilt besteden aan het reinigen.

Deskundig advies van Sfeervol Buitenleven

Komt u er zelf niet uit? Laat u adviseren door de specialisten van Sfeervol Buitenleven! Vul hier op de site het contactformulier in, bel 0485 – 31 87 44 of stuur een mail naar info@sfeervolbuitenleven.nl. Wij helpen u graag verder. U kunt ook hier op de site een gratis brochure aanvragen.

Back To Top 0485 - 31 87 44