Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Een vlonderterras onderhouden

Een vlonderterras in de tuin is echt ideaal! Met een vlonderterras bouwt u een terras van houten vlonderplanken. Hierdoor creëert u als het ware een kleine verhoging. Door de bijzondere constructie van het terras heeft u in de zomer minder last van de hitte en in de winter is het minder koud. Zo kunt u het hele jaar door heerlijk buiten genieten.

vlonder tips onderhoud

U wilt dan natuurlijk wel dat uw vlonderterras er ook het hele jaar mooi bij ligt. Daarom is het belangrijk om deze tips goed te onderhouden. In dit blog geven de experts van Sfeervol Buitenleven u 5 tips voor vlonderterras onderhoud.

1. Leg de vlonderplanken in wildverband

Een goed begin is het halve werk, daarom geven wij allereerst een tip voor het plaatsen van een vlonderterras. Kies ervoor om de planken niet recht naast elkaar te leggen, maar in wildverband. Dit betekent dat de tweede plank halverwege de eerste wordt gelegd en de derde plank weer op dezelfde hoogte als de eerst, enzovoort. Dit zorgt voor extra stabiliteit, waardoor uw terras langer mooi blijft.

Vlonderterras inspiratie

2. Verwijder algen

Door de extra ruimte tussen de vlonder en de vloer, kunnen er algen gaan groeien. Dit zorgt voor een groene aanslag op het terras. Verwijder de groene aanslag met een zachte bezem. 

3. Pas op met de hogedrukreiniger

Het schoonmaken van een vlonderterras is misschien niet het leukste klusje. We kunnen ons voorstellen dat u dit zo snel mogelijk wilt klaren, zodat u weer heerlijk buiten kunt genieten. Toch raden wij af om de hogedrukreiniger te gebruiken. Dit is vaak wel sneller dan een bezem, maar door de druk kan het terras beschadigen.

4. Gebruik een anti-slip middel

De houten planken van uw vlonderterras kunnen best glibberig worden. Het is daarom slim om de planken te behandelen met een antislip middel. Dit zorgt bovendien voor een extra beschermlaag.

Behandel het hout met beits

Door uw vlonder te beitsen, beschermt u het hout. Let er dan wel op dat beits vrij snel droogt. Houdt het tempo tijdens het beitsen hoog om te voorkomen dat u last krijgt van kleurverschillen.

Vlonderterras van Sfeervol Buitenleven

Bij Sfeervol Buitenleven helpen we u graag aan een mooi vlonderterras voor bij u in de tuin. En met deze onderhoudstips heeft u daar jarenlang plezier van! Informeer naar de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier. Sfeervol Buitenleven is ook telefonisch te bereiken via 0485 – 31 87 44 of per mail via info@sfeervolbuitenleven.nl.

Back To Top 0485 - 31 87 44