Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Zelf een blokhut bouwen

Een blokhut in de tuin leuk om te gebruiken als tuinhuisje, opslag of zelfs als buitenhuisje. De blokhutten van Sfeervol Buitenleven zijn eenvoudig zelf in elkaar te zetten. Zorg dan wel dat u deze veelgemaakte fouten voorkomt!

blokhut bouwen fouten

1. Onzorgvuldig meten

Meten is weten, zeggen we altijd. Het is daarom belangrijk om goed de tijd te nemen voor het uitmeten en in elkaar zetten van de verschillende onderdelen. Het is zeer belangrijk dat de blokhut waterpas staat en dat de wanden exact haaks worden opgebouwd.

2. Te strak monteren

Het hout van de blokhut kan gaan werken. Dit betekent dat het hout uitzet of krimpt wanneer het warmer of juist kouder wordt. Veel mensen vergeten hier rekening mee te houden bij het opbouwen van een blokhut. Monteert u de verschillende onderdelen te strak tegen elkaar? Dan heeft het hout geen ruimte meer om te werken.

3. De funderingsbalken weglaten

Het opbouwen van een blokhut op funderingsbalken vraagt even iets meer zorgvuldigheid dan het bouwen van een blokhut zonder funderingsbalken. Toch moet u de funderingsbalken zeker niet weglaten! Hiermee voorkomt u namelijk dat de onderkant van de blokhut wordt aangetast door houtrot.

4. Dakgoot vergeten

Wanneer er regelmatig regenwater langs de wanden van de blokhut stroomt, komt dit de kwaliteit niet ten goede. Daarom raden wij aan dakgoten aan te brengen. Zo wordt het regenwater netjes afgevoerd en heeft u veel langer plezier van de blokhut.

5. De blokhut direct schilderen

Het is goed om de blokhut te impregneren om zo het hout te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Geïmpregneerd hout is vaak nog vet en moet ‘uitzweten’. Het kan hierdoor een aantal maanden duren voor het hout klaar is om geschilderd te worden.

6. De onderdelen in de zon bewaren

Wilt u de onderdelen voor de blokhut in de open lucht bewaren tot u de tijd heeft om de blokhut op te bouwen? Niet doen! Wanneer het hout in de felle zon ligt, kan het kromtrekken. Bewaar de niet gebruikte planken daarom onder een afdekzeil in de schaduw.

7. Niet nadenken over ventilatie

Frisse lucht in de blokhut is altijd prettig, zeker wanneer u de blokhut gebruikt als tuinhuisje. Daarnaast zorgt ventilatie voor minder houtwerking. Plaats daarom een rooster aan de bovenkant en aan de onderkant van de blokhut voor optimale luchtcirculatie.

Blokhut van Sfeervol Buitenleven

Bij Sfeervol buitenleven kunt u diverse blokhutten bestellen. We kunnen zelfs een ontwerp op maat maken. Onze deskundige medewerkers helpen u van begin tot eind. Zo weet u zeker dat u de bovenstaande fouten niet zult maken! Vraag de gratis brochure aan om de mogelijkheden te bekijken of vraag direct naar een offerte. U kunt ons bereiken via 0485 – 31 87 44 of via info@sfeervolbuitenleven.nl. Of gebruik het contactformulier op de website.

Back To Top 0485 - 31 87 44