Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Optimaal genieten met een overkapping

Het weer in Nederland is weerbarstig. Vaak brandt de zon te fel of het regent waardoor u lang niet zo vaak van uw tuin kunt genieten als u zou willen. Het bouwen van een overkapping biedt dan uitkomst. Zo bent u beter beschermd tegen weersinvloeden en creëert u een gezellig plek waar u het hele jaar door kunt genieten van uw tuin.

houtsoort overkapping

Het bouwen van een overkapping is niet even in een uurtje gefixt. Des te meer reden om direct voor de juiste houtsoort te kiezen, zodat u zo lang mogelijk van uw overkapping kunt genieten. In dit blog leggen de experts van Sfeervol Buitenleven uit waar u rekening mee dient te houden.

Degelijke constructie

Een overkapping moet het meerdere jaren kunnen uithouden, weer en wind trotseren en eventueel een schommel of hangstoel kunnen dragen. Een degelijke constructie is dan ook geen overbodige luxe. Let er daarom op dat indien u een overkapping met een overspanning van meer dan 3 meter plaatst u extra verticale staanders nodig heeft. Nog meer stevigheid verkrijgt u door het plaatsen van schuine schoren.

Overkapping inspiratie

Prijs en kwaliteit

Voor een overkapping gebruikt u bij voorkeur een houtsoort die stevig is en lang meegaat zoals Lariks Douglas hout. Deze houtsoort heeft een goede prijs-kwaliteitsverhouding, een warme uitstraling en gaat makkelijk 10-15 jaar mee.

Hard of zacht hout

Ook zachter hout als vuren en grenen is populair omdat ze makkelijker te bewerken zijn dan de hardere houtsoorten. Zacht hout is echter wel minder geschikt voor vloeren en vlonders. Wel is het uitermate geschikt voor de binnenkant van uw overkapping. Voor de zijwanden is hard hout meestal een betere keuze.

Open of dichte wanden

Om beter beschut te zitten kunt u ervoor kiezen om één of meerdere wanden dicht te maken. Geïmpregneerd Zweeds rabat naaldhout is hier uitermate geschikt voor. Een tip om zo lang mogelijk van uw overkapping te kunnen genieten is om onderaan de wanden een aantal centimeter vrij te houden voor ventilatie. Ook voorkomt u zo dat de wanden contact houden met de natte grond. Een andere optie is om onderaan de wanden betonnen bandjes te leggen die grondcontact voorkomen.

Een houten overkapping van Sfeervol Buitenleven

De kosten van een overkapping variëren afhankelijk van de afmetingen, constructie en de gewenste levensduur. Sfeervol Buitenleven helpt u graag de beste houtsoort voor uw overkapping te vinden. Overleg met onze experts of vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier. Sfeervol Buitenleven is telefonisch bereikbaar via 0485 – 31 87 44 en per mail via info@sfeervolbuitenleven.nl.

Back To Top 0485 - 31 87 44