Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Een waardevolle toevoeging

Een pergola kan een waardevolle toevoeging zijn aan uw tuin. Het is een eenvoudig bouwwerk van palen met daarop een aantal dwarsliggers. In tegenstelling tot een overkapping zijn de wanden open waardoor u rondom een vrij uitzicht heeft over uw tuin terwijl u toch beschut zit.

houtsoort overkapping

Ook is het mogelijk om een pergola aan uw huis te koppelen voor een vloeiende overgang naar uw tuin. In dit blog vertellen de experts van Sfeervol Buitenleven over de 5 voordelen van een pergola.

1. Geef uw tuin meer allure

Met het bouwen van een pergola geeft u uw tuin meer allure. Door de pergola slim te positioneren zorgt u voor diepte in uw tuin waardoor deze optisch groter lijkt. Daarnaast kan het een manier zien om de overgang van terras naar planten te markeren en uw tuin spannender te maken.

Pergola inspiratie

2. Beschermd tegen de zon

Met de steeds hetere zomers is een extra schaduwplek in uw tuin geen overbodige luxe. Dit kunt u bewerkstelligen door het plaatsen van lamellen waarmee u het licht kunt filteren, een schaduwdoek of door uw pergola te laten overgroeien met planten.

3. Droog zitten terwijl het regent

Ook bij een zomers regenbuitje kunt u lekker buiten blijven zitten. Behalve met hele dichte begroeiing op uw pergola is het namelijk ook mogelijk om een dak van polycarbonaat op uw pergola te plaatsen. U zit dan lekker droog terwijl het dak nog steeds 92% van het licht doorlaat. Dit is bijna evenveel als bij glas maar dan 30 keer sterker en bovendien lichter in gewicht. Daarnaast houdt het polycarbonaat ook UV-licht tegen wat uw tuinset beschermt tegen veroudering en verkleuring.

4. Sfeervol

Extra sfeer aan je pergola voeg je toe door deze gezellig aan te kleden. Met een mooie tuinset, een buitenkleed, hangplanten en verlichting creëert u een intieme ambiance waarin u heerlijke avondjes door kunt brengen.

5. Eenvoudig zelf te plaatsen

De constructie van een pergola is eenvoudig en kan prima zelf worden geplaatst door een doe-het-zelver. Meestal kan dit vergunningsvrij indien u onder de 40 m² blijft en niet te veel bestaande bebouwing in uw tuin heeft.

Interesse in een pergola?

Voor een pergola bent u bij Sfeervol Buitenleven aan het juiste adres. Wilt u direct bestellen of liever eerst overleggen met onze experts? U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen via het contactformulier op de website. Vragen stellen kan telefonisch door het volgende nummer te bellen: 0485 – 31 87 44 of door ons te mailen op info@sfeervolbuitenleven.nl.

Back To Top 0485 - 31 87 44