Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Bouwen in uw tuin

Hout in uw tuin zit er prachtig uit. Misschien denkt u erover om er meer mee te doen. Wilt u bijvoorbeeld een tuinhuisje neerzetten? Of liever een blokhut? Misschien ziet u meer in een terrasoverkapping? Er is van alles mogelijk als u in uw tuin wilt bouwen met hout. Zo geniet u nog meer van uw eigen tuin. In dit blog leest u meer over de mogelijkheden en voordelen van hout.

voordelen bouwen met hout

Hout geeft sfeer

Hout geeft een natuurlijke sfeer aan uw tuin. Er zijn veel verschillende soorten hout met elk hun eigen voordelen en uitstraling. Ook door de veelzijdigheid van het materiaal zijn er vele ontwerpen denkbaar. Stelt u uw eigen tuin eens voor met hout erin. Een terras van houten vlonders geeft een heel warme look. Hout isoleert ook heel goed en zo kunt u ’s avonds nog lang buiten zitten onder uw houten overkapping. Een drankje in de hand en een hapje op tafel. Is het buitenleven niet heerlijk?

Inspiratie

De pluspunten van hout

Een houten veranda of tuinhuis in uw tuin ziet er niet alleen mooi uit. Het bouwen met hout heeft ook allerlei voordelen:

  • Hout isoleert goed en bespaart daardoor energie.
  • Met hout kunt u snel bouwen, waardoor u tijd en geld bespaart.
  • Bouwen met hout is natuurlijk, milieuvriendelijk en duurzaam.
  • Hout is makkelijk te bewerken.
  • De verschillende houtsoorten hebben elk hun unieke eigenschappen.
  • Bouwen met hout is veilig, stevig en lichter dan bijvoorbeeld bouwen met beton.
  • Hout kan makkelijk gerecycled worden.

Oneindig veel toepassingen van hout

Hout is een veelzijdig materiaal. Naast chalets en terrasoverkappingen, zijn er nog heel veel andere manieren om hout in uw tuin te integreren. Wat dacht u van een pergola, een prieel of een vlonderterras? Of gewoon de houten schutting als perceelafscheiding. Zelfs een garage bouwen met hout is mogelijk. In houten dierenverblijven zitten uw dieren altijd warm en droog. Uw (klein)kinderen spelen heerlijk op hun houten speeltoestellen. En om uzelf heerlijk te verwennen, kiest u voor uw eigen houten sauna.

Ook bouwen met hout?

De mogelijkheden van bouwen met hout zijn eindeloos en bieden vele voordelen. Heeft u advies nodig over het bouwen met hout in uw tuin? Wij helpen u graag bij al uw vragen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0485 – 31 87 44 en per mail via info@sfeervolbuitenleven.nl. U kunt ook het contactformulier gebruiken.

Back To Top 0485 - 31 87 44