Op Koningsdag zijn wij van 9.00 tot 13.00 uur geopend.

Vanaf 13.00 uur gaan ook wij de verjaardag van de Koning vieren.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

De voordelen van douglas hout

Douglas hout is een van de meest gebruikte houtsoorten, maar wat maakt douglas hout nu zo geschikt voor een overkapping? In dit blog zetten wij de grootste voordelen van douglas hout voor u op een rijtje. Zo weet u dus waarom u voor deze houtsoort moet kiezen wanneer u een overkapping door ons laat plaatsen.

Douglas hout overkappingen

Duurzame houtsoort

Het grootste voordeel van douglas hout is dat het een zeer duurzame houtsoort is. Het bevat veel hars dat telkens weer hard wordt. Hierdoor heeft douglas hout veel minder last van schimmels dan bij andere houtsoorten. Het hout gaat dus een stuk langer mee en zal veel minder snel gaan rotten. In vergelijking met vurenhout is de duurzaamheidsklasse van douglas hout zeer goed.

overkapping douglashout

Op een schaal van 1 tot 5 (hoe hoger het getal, hoe minder duurzaam de houtsoort is), scoort douglas hout een 3. Kiest u voor vurenhout, dan zit u al snel op klasse 5.

Ideaal voor klussen

De douglas bomen worden zeer lang. Dat betekent dat de planken van douglas hout die u kunt kopen ook erg lang zijn. Het hout heeft een erg lange nerf, wat deze houtsoort zeer geschikt maakt om te gebruiken bij het klussen. Laat u een overkapping van douglas hout maken, dan kunt u rekenen op een zeer sterke, rechte en stabiele houtsoort. Bovendien zitten er, in tegenstelling tot vurenhout, weinig knoesten in douglas hout.

Makkelijk in onderhoud

Wanneer u een overkapping laat maken van douglas hout, heeft u een overkapping waar u weinig mee hoeft te doen wat betreft onderhoud. Het enige wat er in de meeste gevallen moet gebeuren, is het impregneren zodat het douglas hout geschikt wordt voor het buitengebruik. De kleur van het hout kan na verloop van tijd iets vergrijzen.

douglas hout overkapping

Veel mensen vinden dit juist erg mooi en sfeervol. Wilt u toch liever de originele houtkleur behouden? Dan kunt u ervoor kiezen om de douglas hout overkapping te laten beitsen. Verder vergt de houtsoort helemaal geen onderhoud.

Douglas hout overkapping op maat laten maken?

Ook niet geheel onbelangrijk, laat u een douglas hout overkapping bouwen? Dan bent u bovendien relatief goedkoop uit. Het hout is namelijk een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld hardhout. Hoewel het ietsje duurder is dan vurenhout, gaat douglas hout wel veel langer mee. Neem eens contact met ons op voor deskundig advies, of maak een afspraak en kom langs in onze showtuin. Bel 0485 – 318 744 of vul het formulier op deze pagina in.

Back To Top 0485 - 31 87 44