Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Waarom een veranda in plaats van een serre

U bent op zoek naar een mooie toevoeging aan uw woning, en twijfelt nog erg tussen een veranda en een serre. Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen, aangezien beide uitbreidingen unieke eigenschappen hebben die elk een heel ander effect hebben voor uw woning. Het belangrijkste waar u over na moet denken is wat precies de reden is dat u een uitbreiding aan uw woning wil. Wij hopen de beslissing voor u wat makkelijker te maken door in dit blog de voordelen van een veranda in plaats van een serre op een rijtje te zetten.

Impressie van verschillende veranda's

Het buitengevoel van de veranda

Wilt u een veranda of serre aan uw woning laten bouwen, omdat u veel meer wilt genieten van uw mooie tuin? Dan kiest u voor een veranda. Een van de grote voordelen van een veranda in plaats van een serre is namelijk dat u het buitengevoel behoudt. Echter kunt u nu ook genieten van uw tuin als het weer wat minder is. U zit namelijk beschut tegen de regen en wind. In een serre zit u ook beschut, maar doordat de ruimte helemaal afgesloten is met grote ramen, voelt u ook echt dat u binnen zit.

Serre maakt uw woning kwetsbaar

Andere voordelen van een veranda in plaats van de serre ontstaan ook doordat de serre veel ramen heeft. Wanneer de zon op de serre schijnt, warmt deze namelijk erg snel op. In een koude periode is dat natuurlijk geen probleem. Het wordt echter een stuk onaangenamer als het hoogzomer is. Heeft u een veranda?

veranda voordelen

Dan kunt u hier in de zomer genieten in de schaduw. In een serre is het dan veel te heet. Bovendien maakt het glas uw woning een stuk kwetsbaarder. In sommige gevallen kan een hagelbui er zelfs voor zorgen dat uw serre schade oploopt. In zulke gevallen kunt u zelfs verwondingen oplopen. Het is dan ook zeer aan te raden om voor een serre te kiezen voor drievoudig gelaagd glas, of voor HR++ glas met dikkere glasplaten.

Een veranda is goedkoper

Dit brengt ons bij het volgende voordeel van een veranda in plaats van een serre, het plaatsen van een veranda is vele malen goedkoper. De bouw van een serre vraagt veel meer werk. Daarbij moet een serre ook altijd goed geïsoleerd worden, en moeten voorzorgsmaatregelen getroffen worden met het glas, die we eerder al benoemd hebben. Daarbij moet u een extra fundering laten plaatsen als u kiest voor een serre.

veranda voordelen serre

Veranda laten bouwen? Neem contact op

Het laatste voordeel van een veranda tegenover een serre dat we nog willen bespreken is het feit dat de veranda voor elke woning geschikt is. Dit komt omdat een veranda in zeer veel verschillende stijlen verkregen kan worden. Kiest u bijvoorbeeld voor een romantische, klassieke houten veranda, of gaat u toch voor een modern en strak model. De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Neem gerust eens contact met ons op om de wensen voor uw veranda met een van onze specialisten te bespreken. Maak een afspraak en kom langs in onze showtuin, en ervaar zelf de voordelen van een veranda in plaats van een serre! Bel 0485 – 318 744 of vul het formulier op deze pagina in.

Back To Top 0485 - 31 87 44