Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Let goed op bij uw aankoop

Denkt u erover om een mooie tuinkachel te kopen? Een tuinkachel zorgt niet alleen voor een aangename warmte, maar brengt ook veel sfeer. Er zijn veel mogelijkheden wat betreft de verschillende stijlen, modellen en materialen van tuinkachels. Daarom moet u voor uw aankoop wat onderzoek verrichten. Wij zetten de zaken waar u op moet letten bij het kopen van uw tuinkachel alvast op een rijtje. Wilt u persoonlijk advies over welke tuinkachel het meest geschikt is voor u? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Sfeervolle tuinkachels

Welke tuinkachel wilt u?

Wanneer u denkt aan een tuinkachel, stelt u zich waarschijnlijk de traditionele houtkachel voor. U kiest voor deze kachel wanneer u het mooie vuurspel wilt zien als u buiten zit. De houtkachel voor buiten moet regelmatig aangevuld worden met nieuw hout, maar deze houtblokken zijn relatief goedkoop. U kunt er ook voor kiezen om zelf hout te verzamelen, te drogen en te stoken.

tuinkachel

Dit is een leuke nevenactiviteit bij uw traditionele houtkachel. U kunt ook kiezen voor een gashaard. Deze is zeer gebruiksvriendelijk want u hoeft geen hout te verzamelen. U start hem simpelweg met een druk op de knop. Het nadeel van een gaskachel is dat het vuurbeeld niet zo natuurlijk uitziet als dat van een houtkachel.

Liever een elektrische kachel?

Kan het nog gemakkelijker dan een gaskachel? Ja! Met een elektrische tuinkachel hoeft u niet eens te zorgen voor gas om warmte te creëren, u steekt simpelweg de stekker in het stopcontact. Het nadeel van deze kachels is wel dat het vuurbeeld minder natuurlijk is, of dat ze helemaal geen vuurbeeld hebben. De elektrische tuinkachel is namelijk vooral bedoeld om warmte af te geven.

terraskachel

Plaatsing van de kachel

Voordat u een tuinkachel koopt moet u goed opletten waar u deze plaatst. U moet met de volgende zaken rekening houden:

  • Door vocht kan het ijzer en staal van een tuinkachel gaan roesten. Zet hem daarom onder een afdakje zodat hij niet aangetast wordt door regen.
  • De rook mag echter niet onder de afkapping blijven hangen. Zorg daarom voor een schoorsteen.
  • Wanneer u van de warmte van uw tuinkachel geniet, wilt u natuurlijk niet dat u te maken krijgt met een koude wind. In Nederland hebben we vaak een zuidwestelijke wind. Houd hier rekening mee.
  • Bewaar afstand tussen de kachel en brandbare materialen.

Wanneer u de infrarood terrasverwarming in het stopcontact steekt werkt hij meteen. Daarbij is hij ook nog in waterdichte modellen te krijgen, zodat u hem ook wanneer het regent buiten kunt laten staan.

Terrasverwarming in uw tuin? Neem contact op

Wij hopen u met deze informatie genoeg geinformeerd te hebben over waar u op moet letten als u een tuinkachel koopt. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw tuin, of een tuinkachel kopen bij Sfeervol Buitenleven? Bel dan 0485 – 318 744 of stuur een mailtje naar info@sfeervolbuitenleven.nl. U geniet dan in een mum van tijd van uw eigen tuinkachel!

Back To Top 0485 - 31 87 44