Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Uw tuinhuis mooi houden

Bent u de gelukkige bezitter van een heerlijk tuinhuis bij uw woning? Dan valt er genoeg te genieten in uw tuin. En om lang te kunnen genieten van uw tuinhuis is het noodzakelijk om deze goed te onderhouden. Met goed tuinhuis onderhoud voorkomt u dat uw huisje snel in kwaliteit achteruit zal gaan. Goed tuinhuis onderhoud begint met een aantal basispunten die we in dit blog verder zullen uitdiepen.

Kwalitatieve tuinhuizen

Voorkom houtrot en schimmel

Om uw tuinhuis goed te onderhouden, adviseren we u als eerste om te starten met een duurzaam houtverzorgingsmiddel. Hiermee voorkomt u houtrot. Het is verstandig om het houtverzorgingsmiddel direct aan te brengen na de installatie van uw tuinhuis. Dat is stap 1. Stap 2 is om met enige regelmaat dit houtverzorgingmiddel aan te brengen. En met het regelmatig aanbrengen van een nieuwe laklaag, voorkomt u dat schimmel vat krijgt op het hout van uw tuinhuis. Gebruik hiervoor een goede grondverf met een waterdichte lak.

Geef roest geen kans

Omdat uw tuinhuis weer en wind moet trotseren, vraagt dit om enige weerstand van uw huisje. Als deze goed bestand wil zijn tegen weersinvloeden, is onderhoud op meerdere punten nodig. Zo ook onderhoud aan de bewegende onderdelen van uw tuinhuis. Smeer dus regelmatig de bewegende onderdelen van uw tuinhuis, zoals scharnieren en sloten.

tuinhuis onderhoud winter

Gebruik hiervoor een een oliespray (bijvoorbeeld WD-40). Dit geldt uiteraard ook voor beweegbare ramen en deuren. Daarmee voorkomt u vastzittende delen, roest en piepende scharnieren.

Snoei uw bomen

Het komt niet heel vaak voor dat het stormt in Nederland, maar zo’n twee keer per jaar zorgt een te harde wind voor stormschade in ons land. Een tuinhuis is natuurlijk best gevoelig voor een storm. En losse, rondvliegende, voorwerpen kunnen schade aan uw tuinhuis toebrengen. Voorkom daarom altijd dat takken van bomen in de buurt van uw tuinhuis kunnen afbreken. Ze kunnen op het dak vallen, of door de wind tegen de wanden van het tuinhuis aanwaaien. Dat kan voor schade zorgen. Knip takken en struiken in de buurt van uw tuinhuis tijdig bij. Let ook op het tuinmeubilair dat buiten staat. Bij een storm kan het alle kanten opvliegen. Zet tuinmeubilair daarom in uw tuinhuis en niet daarbuiten.

Zorg voor goede afwatering

Bij goed tuinhuis onderhoud hoort ook een goede afvoer van regenwater. Zonder goede afwatering kan regenwater niet goed wegstromen. Zorg er daarom voor dat u bladeren regelmatig uit de dakgoten verwijdert. Zeker in de herfst verdient dit extra aandacht. Het is belangrijk om te voorkomen dat water over de houten muren loopt. Als dat gebeurt, ontstaan er zeker vochtproblemen.

onderhoud tuinhuis

Uw tuinhuis mooi houden of een nieuwe laten bouwen?

Bovenstaand hebben we de belangrijkste aandachtspunten van tuinhuis onderhoud voor u op een rijtje gezet. Wilt u meer weten over hoe u uw tuinhuis zo optimaal mogelijk kunt beschermen tegen invloeden van buitenaf? Neem dan gerust contact met ons op. Natuurlijk kunt u bij ons een geheel nieuw tuinhuis op maat laten bouwen. Maak een afspraak en kom langs in onze showtuin. Bel 0485 – 318 744 of vul het formulier op deze pagina in.

Back To Top 0485 - 31 87 44