Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Tips om in de winter van uw terras te genieten

Met een overkapping op uw terras, wilt u er natuurlijk zo optimaal mogelijk van genieten. Dat lukt in de zomer over het algemeen prima. In de lente en de herfst zijn er genoeg dagen dat je er heerlijk van kunt profiteren. Maar kunt u in de winter ook gebruik maken van uw overkapping? Dat lijkt lastig. Hieronder geven we u een aantal tips om ook in de winter van uw terrasoverkapping te kunnen genieten.

Overkappingen op maat

Aandachtspunten voor een terrasoverkapping

Voordat u een terrasoverkapping aanlegt, wilt u zeker weten dat hij straks stevig is. U wilt er natuurlijk wel veilig onder kunnen zitten. Zeker in de winter bij een pak sneeuw. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten voor een stevige overkapping?

Het framewerk moet stevig en stabiel zijn om alle weersomstandigheden te kunnen trotseren.

  • Graaf staanders van uw overkapping in, of beter: zet ze in cement voor extra stabiliteit.
  • Plaats de overkapping met hellend dak, zodat regenwater en sneeuw snel verdwijnen.
  • Zorg dat de overkapping genoeg zonlicht doorlaat om in de winter warmte te hebben.
  • Plaats eventueel een terrasheater.

Maak de overkapping dicht

Als u in de winter van uw terrasoverkapping wil genieten, moet u deze goed dichtmaken. Dan zit u goed beschut tegen weer en wind. Maak dus ook de zijkanten van de terrasoverkapping dicht. Onderstaand leggen we u uit hoe u dat doet.

overkapping winter

Gebruik een zijspie

Met het plaatsen van een zijspie houdt u wind eenvoudig buiten. Met een zijspie sluit u het schuine deel van de overkapping af. Zeker als de terrasoverkapping tegen een schutting of muur is gebouwd, kunt u een compleet dichte wand maken. Een zijspie is meestal gemaakt van polycarbonaat.

Plaats schuttingdelen

Met schuttingdelen maakt u de zijwanden van uw overkapping helemaal dicht. Wilt u dat extra fraai afwerken? Voorzie het bovenste deel van de schutting dan van glas. Daarmee houdt u vrij zicht naar buiten en krijgt u vanzelf meer lichtinval.

overkapping schutting

Doorzichtige zijwanden plaatsen

Wilt u helemaal beschut zitten met behoud van volledig uitzicht? Dan kunt u ook doorzichtige zijwanden plaatsen. Dat kunt u doen met glas of met polycarbonaat. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen. Maar in beide gevallen zit u volkomen beschut en heeft u veel lichtinval.

Glazen schuifwanden

Voor een beschutte terrasoverkapping kunt u ook overgaan tot het plaatsen van glazen schuifwanden. Als in de winter de zon schijnt, zorgt het glas ervoor dat het snel aangenaam warm wordt onder uw terrasoverkapping. Wordt het te warm? Schuif dan uw wanden een stukje open. Het grote nadeel van glazen schuifwanden is het gepeperde prijskaartje.

overkapping glazen schuifwanden

Terrasverwarming

Om onder alle omstandigheden te kunnen genieten van uw terrasoverkapping, kunt u ook overwegen om terrasverwarmers of ‘heaters’ te gebruiken die u aan het dak of aan de muur op kunt hangen. In combinatie met bovenstaande tips voor zijwanden zit u er dan gegarandeerd warmpjes bij!

Overkapping laten maken? Neem contact op!

Heeft u zelf nog geen overkapping maar zou u die wel graag willen? Aarzel dan niet en neem contact op voor de mogelijkheden. We hebben jarenlange ervaring in het bouwen van maatwerk overkappingen, veranda’s, tuinhuizen, chalets, blokhutten enz. Maak een afspraak en kom langs in onze showtuin. Bel 0485 – 318 744 of vul het formulier op deze pagina in.

Back To Top 0485 - 31 87 44