Op Koningsdag zijn wij van 9.00 tot 13.00 uur geopend.

Vanaf 13.00 uur gaan ook wij de verjaardag van de Koning vieren.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Stappenplan voor het kiezen van een veranda

Wanneer de temperaturen in het voorjaar eindelijk weer wat hoger worden willen de meeste mensen graag lekker buiten zitten. Met een veranda aan uw huis kunt u heerlijk beschut genieten van het zonnetje en de natuur. Maar waar moet u eigenlijk op letten wanneer u een veranda uit gaat zoeken? Wij van Sfeervol Buitenleven hebben een gemakkelijke stappenplan opgesteld waarmee kiest u voor de veranda die het beste bij u past.

Impressie van verschillende veranda's

Stap 1: Wat is het doel van de veranda?

Bepaal als eerst waar u de veranda voor wilt gaan gebruiken. Wilt u een plek om lekker buiten te zitten of toch liever een plek om bloemen en planten neer te zetten? Begin met alvast na te gaan wat u op uw veranda wilt gaan doen.

Stap 2: Verdiep je in de verschillende soorten

Er zijn veel verschillende soorten veranda’s. Wilt u besparen op de kosten? Kies dan voor een veranda van PVC, deze is licht en niet gevoelig voor vocht. Voor een mooiere uitstraling kiest u een versie van hout. De duurste veranda’s zijn van staal en aluminium. Kies de veranda die het beste past bij uw stijl en uw budget.

veranda

Stap 3: Kies de plaats van de veranda

Waar komt uw veranda te liggen? Elke plek kent weer andere voor- en nadelen. Met een veranda op het zuiden geniet u het langst van de zon, maar de temperaturen kunnen erg oplopen. Een veranda op het oosten heeft in de ochtenduurtjes een heerlijk zonnetje. In de middag kan het echter wel afkoelen. Met een veranda op het westen heeft u vanaf de middag tot zonsondergang de zon, overweeg in dit geval zonwering of ventilatie. Op het noorden heeft u geen last van de zon, in dat geval is verwarming erg aan te raden.

Extra tips voor uw veranda

Wanneer u de veranda heeft uitgezocht die het beste bij u past dan zijn er nog wat extra dingen om rekening mee te houden. Onze tips:

  • Bepaal of u ventilatie, zonwering of verwarming in uw veranda wilt
  • Bepaal uw wensen qua stijl, vorm, kleur en materiaal
  • Vergeet niet een bouwvergunning aan te vragen als dat nodig is!

tips veranda laten bouwen

Een veranda van Sfeervol Buitenleven

Klaar? Bouwen maar! Bij Sfeervol Buitenleven vindt u de mooiste veranda’s. Neem eenvoudig contact op via het contactformulier hier op de site. U kunt ons ook telefonisch benaderen via 0485 – 318 744 of een mail sturen naar info@sfeervolbuitenleven.nl Wij wensen u alvast heel veel plezier met uw nieuwe veranda!

Back To Top 0485 - 31 87 44