Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Ideeën voor houten vlonders in de tuin

Een houten vlonder aanleggen is een effectieve manier om uw tuin een nieuwe uitstraling te geven. Wist u al dat u een houten vlonder op verschillende manieren kunt toepassen in uw tuin? Gebruik de vlonder bijvoorbeeld als terras, steiger, zwembadrand of als gedeeltelijke overkapping van uw vijver. U kunt een kleine tuin zelfs optisch groter laten lijken door met een vlonder te zorgen voor hoogteverschil. Wat er allemaal mogelijk is, hangt voor een deel af van de materiaalsoort. Daarover vertellen wij u graag meer.

materialen vlonder

Composiet

Een vlonder van composiet heeft een strakke en moderne uitstraling. Composiet heeft geen noesten, waardoor de planken er allemaal hetzelfde uitzien. Dit materiaal kan op dezelfde manier bewerkt worden als hout.

Eikenhout

Eikenhout heeft een compleet andere uitstraling dan composiet. Eikenhouten planken hebben namelijk heel veel karakter. Iedere plank heeft unieke noesten, tekeningen en scheuren. Hiermee past een eiken vlonder heel goed in een tuin met een meer klassieke uitstraling.

Hardhout

Het is ook mogelijk om een vlonder van hardhout te laten plaatsen. In dat geval heeft u de keuze uit verschillende soorten hardhout. Zo kunt u ook kiezen voor brede of smalle planken. Dit heeft net een ander effect en is vooral een kwestie van smaak. Het voordeel van een hardhouten vlonder is dat het materiaal erg stevig is. Het hout gaat lang mee en kan veel gewicht dragen. Dit is dus perfect wanneer u zware tuinmeubels op de vlonder wilt plaatsen. Houdt er wel rekening mee dat de ene vorm van hardhout meer onderhoud vereist dan de andere.

Bamboe

Bamboe, is net als hardhout, verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Bamboe zorgt bovendien voor een warme uitstraling en kan duurzaam geproduceerd worden. Daarnaast heeft bamboe als voordeel dat de vlonderplanken met weinig tussenruimte geplaatst kunnen worden.

Thermowood

Heeft u al eens gehoord van thermowood? Dit zijn thermisch gemodificeerde planken. Onder hoge stoomdruk wordt de duurzaamheid van de vlonderplanken verhoogd. Hierdoor krijgt u een houten vlonder die lang meegaat, zonder dat u er materialen uit tropische landen voor nodig zijn. Het nadeel is wel dat thermowood relatief zacht is en hierdoor sneller kan beschadigen.

Houten vlonder van Sfeervol Buitenleven

Wilt u een houten vlonder laten plaatsen? Dan komen de specialisten van Sfeervol Buitenleven u graag helpen! Bij ons kunt u onder andere kiezen uit de hierboven beschreven materialen. Neem voor advies op maat gerust contact met ons op via 0485-318744 of info@sfeervolbuitenleven.nl. Of vul het contactformulier op de website in.

Back To Top 0485 - 31 87 44