Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Onze tips & trucs voor buiten schilderen

U kunt de uitstraling van uw overkapping of tuinhuis eenvoudig upgraden met een nieuwe verflaag aan de buitenkant. Maar hoe pakt u dat precies aan? Gewoon ergens beginnen is een verspilling van tijd en geld. Er zijn een paar stappen die voorafgaan aan het aanbrengen van de verf op een oppervlak. Lees daarom eerst deze tips van Sfeervol Buitenleven goed door, zodat u goed voorbereid bent om de buitenkant van uw huis of tuinhuis te gaan schilderen.

buiten schilderen tips

Weersomstandigheden

Bekijk de weersvoorspelling voordat u aan de klus begint. Regen of harde wind kan een einde maken aan uw schilderdag en bovendien verpesten wat al uitgevoerd is. Buitenverf droogt vrij snel, maar wees de regen voor. Verf op oliebasis heeft meer tijd nodig om uit te harden. Zorg dat u het advies van de fabrikant opvolgt bij het gebruiken van deze soort verf. Is de temperatuur hoger dan 10 graden, maar niet hoger dan 25 graden? Dan heeft u de ideale omstandigheden te pakken. Wel is het verstandig om schilderen in direct zonlicht te vermijden door ’s ochtends de westkant en’ s middags de oostkant te schilderen.

Een schoon oppervlak

Het hebben van een schoon oppervlak is essentieel voor een goede verfbeurt. Een hogedrukreiniger met het juiste reinigingsmiddel is de meest effectieve manier om bijvoorbeeld een tuinhuis vanaf de buitenkant te reinigen. Wees voorzichtig bij het kiezen van het mondstuk van de spuit: een geconcentreerde waterstraal kan hout beschadigen, onder gepolijste gevelbekleding sijpelen en ramen doen breken. Een gewone tuinslang en schrobborstel werken op de meeste oppervlakken het beste. Volg de instructies op de verpakking voor elk reinigingsproduct dat u gebruikt. Spoel het oppervlak af met water als het reinigen is voltooid.

Maak het oppervlak goed glad

Met een schoon oppervlak bent u er nog niet helemaal. Zorg er eerst voor dat de ondergrond die u wilt schilderen goed glad is. Soms is het afkrabben of losse verf bijvoorbeeld nodig. Met verf die nog intact is op bijvoorbeeld houten tuinhuisjes is schrapen echter overbodig. Dit kan na goed schuren overschilderd worden. Breng daarna doeken aan om struiken, bloembedden, dekken, gazons en trottoirs te beschermen tegen de verf. Bind eventuele struiken voorzichtig vast en bedek ze om te voorkomen dat ze in aanraking komen met de natte verf. Nu kunt u eindelijk beginnen!

Schilderen maar!

Heeft u een keuze gemaakt en alle voorbereidingen getroffen? Dan is het tijd om de verf aan te brengen. Wilt u meer weten over het beschilderen van de buitenkant van blokhutten of tuinhuisjes? Of bent u benieuwd naar onze producten? Wij helpen u graag verder. We zijn te bereiken op 0485 – 31 87 44 of per mail via info@sfeervolbuitenleven.nl.

Back To Top 0485 - 31 87 44