Op Koningsdag zijn wij van 9.00 tot 13.00 uur geopend.

Vanaf 13.00 uur gaan ook wij de verjaardag van de Koning vieren.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Ontspannen in de buitenlucht

Het creëren van een buitenruimte die koel en comfortabel is, kan een uitdaging zijn. Vooral als er geen bomen zijn die de hete zomerzon blokkeren. Gelukkig is het eenvoudig om een pergola te installeren die zowel schaduw als stijl biedt. Pergola’s zijn niet voor niets een van de tuintrends van 2021.

pergola inrichten

De veelzijdige pergola is meestal gemaakt van hout en heeft niet alleen een zeer veelzijdige structuur, maar straalt ook een warme, stijlvolle sfeer uit. Bij Sfeervol Buitenleven konden we het dan ook niet laten om een aantal leuke decoratie-ideeën voor u op een rijtje te zetten!

1. Verlichte pergola

Gloeilampen of lantaarns zien er prachtig uit als ze aan een houten pergola worden gehangen. De pergola’s zijn van nature bestand tegen rot, bederf en insectenschade. De lampen zullen hierdoor geen ongewenste bezoekers aantrekken die uw pergola kunnen beschadigen. Bij twijfel kunt u papieren lantaarns met een citronella geur toevoegen. Zo heeft u geen last van insecten en creëert u direct een feestelijke sfeer!

Pergola foto's

2. Pergola met schaduwdoek

Harmonicadoeken of schaduwdoeken behoren zeker tot de nieuwste tuintrends. Het gemak van een pergola met schaduwdoek zorgt voor grenzeloos comfort. Bij een pergola met schaduwdoek kiest u voor zon of schaduw wanneer het u uitkomt. Wilt u de dag beginnen met een heerlijke kop koffie in de ochtendzon, maar wilt u droog zitten als het regent? Dit alles is mogelijk met een schaduwdoek.

3. Grote pergola

Grote pergola’s bieden niet alleen veel schaduw, maar creëren ook een uitnodigende ruimte die in de zomer gemakkelijk uw woonkamer kan vervangen. Zo kunt u er veel meubels onder kwijt en is het in de zomer de ‘place to be’ voor al uw familie en vrienden. Hierbij kunnen verschillende decoratiemogelijkheden worden bedacht, zoals gordijnen van lakens. Dit voegt zowel drama als privacy toe aan uw met pergola overdekte tuin.

5. Een vuurschaal

Plantmoeders en -vaders opgelet! Hangende plantenbakken zijn ideaal voor een pergola. Deze kunnen een eenvoudige pergola echt tot leven brengen. Niet alleen hangplanten, maar ook klimplanten kunnen de boel flink opfleuren. Ook kunt u denken aan een kleine moestuin die onder een pergola goed beschermd is tegen hevige regen of felle zon. Ideaal voor iedere plantenliefhebber!

Inspiratie

Voor ieder decoratief idee kunt u terecht bij Sfeervol Buitenleven. Wij helpen u graag verder met ons ruime aanbod. We zijn te bereiken op 0485 – 31 87 44 of per mail via info@sfeervolbuitenleven.nl.

Back To Top 0485 - 31 87 44