Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Een tuin in Scandinavische stijl

Het zonnetje laat zich de laatste tijd steeds meer zien. En hoewel het nog fris kan zijn, gaan ook de temperaturen langzaam weer omhoog. Dit is daarom hét moment om uw tuin klaar te maken voor het volgende seizoen. Wilt u komende zomer ook een plek waar u in alle rust van de buitenlucht kunt genieten?

scandinavische tuin

Richt uw tuin dan in op basis van de Scandinavische stijl! De stijl is fris en modern en straalt tegelijkertijd veel rust uit. Geen wonder dus dat dit de laatste tijd een populaire keuze is voor design. Met deze 5 tips van Sfeervol Buitenleven wordt ook uw tuin een oase van rust in Scandinavische stijl.

1. Eenvoudige kleuren

De Scandinavische stijl is ingetogen, maar niet saai. Wit is in veel gevallen de basis van het Scandinavische ontwerp. Combineer dit met andere neutrale kleuren, zoals zwart en grijs. Door niet te veel kleuren te gebruiken, blijft uw tuin en stijlvol en samenhangend geheel. Wel kunt u spelen met zwart-witte dessins om het interessant te houden.

2. Gebruik hout

Hout kan niet ontbreken in een tuin in Scandinavische stijl. Laat daarom een houten overkapping of houten tuinhuis in uw tuin plaatsen. Bij Sfeervol Buitenleven kunt u kiezen uit een uitgebreid assortiment dat past bij de Scandinavische stijl.

3. Rechte lijnen

Een Scandinavische tuin is echt een plek van ontspanning. De stijl is zelfs zo ontworpen dat ook uw ogen tot rust kunnen komen. Door het gebruik van rechte lijnen vermijdt u afleiding en onrust en creëert u functionaliteit.

4. Natuurlijke materialen

De Scandinavische stijl kenmerkt zich door het gebruik van veel natuurlijke materialen. Daarom staat de tuin vaak vol met grote planten. Hierbij worden voornamelijk groene planten gebruikt, om het aantal kleuren te beperken en de rust te bewaren. Ook het tuinmeubilair is gemaakt van natuurlijke materialen. Zeker een materiaal als rotan zult u vaak terugvinden in de tuinen in Scandinavische stijl.

5. Een vuurschaal

De Scandinavische cultuur hecht veel waarde aan tijd doorbrengen met vrienden en familie. Daarom is uw tuin niet compleet zonder vuurschaal of vuurkorf. Dit zorgt voor sfeer en voor warmte. Zo kunt u hele avonden samen doorbrengen in de buitenlucht. Want genieten van lange zomeravonden in uw eigen tuin is nog fijner met mensen die u dierbaar zijn.

Back To Top 0485 - 31 87 44