Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Glazen schuifwanden

Met glazen schuifwanden kunt u heerlijk genieten van uw overkapping of veranda, wat het weer ook is. Zo wordt de veranda of overkapping echt een ruimte waar binnen en buiten samenkomen. Bij Sfeervol Buitenleven hebben we voor ieder type overkapping wel een passende glazen schuifwand. Maar dan is het wel belangrijk dat de schuifwand op de juiste fundering kan rusten. In dit blog leest u er meer over.

fundering glazen schuifwanden

De meningen verschillen

Er zijn wat discussies over: sommige mensen zeggen dat een fundering niet per se nodig is bij glazen schuifwanden, maar de meeste experts zijn het hier niet mee eens. Wij adviseren vrijwel altijd om eerst een goede fundering te laten leggen voordat u een glazen schuifwand laat plaatsen. Behalve bij een betonvloer. Hierbij is een fundering niet per se nodig.

Betonvloer

Wilt u een glazen schuifwand monteren bij een betonnen vloer? Dan is daar meestal geen funderingsbalk nodig. Een vlakke betonvloer is van zichzelf al stevig genoeg om het gewicht van de schuifwand te dragen. U kunt dus direct de onderrail op de vloer bevestigen zonder extra fundering.

Waarom fundering?

Een fundering zorgt ervoor dat de wanden niet kunnen verzakken. Zo voorkomt u dat de glazen schuifwand uit de rails loopt of niet meer goed te openen is. Daarnaast is uw woning minder goed geïsoleerd wanneer de wanden verzakt zijn. Door de verzakking kunnen namelijk kieren ontstaan. Zo kunt u op koude of winderige dagen niet meer genieten van uw veranda of overkapping. En dat zou zonde zijn natuurlijk!

Welke fundering bij glazen schuifwanden?

Wilt u zeker weten dat uw glazen schuifwand niet verzakt en keurig waterpas blijft liggen? Laat dan een stevige funderingsbalk plaatsen. De funderingsbalk kan zo geplaatst worden dat de onderrail van de schuifwand laag blijft. Dit is veilig en zorgt voor een rolstoelvriendelijke doorgang.

Interesse in glazen schuifwanden?

Wilt u een glazen schuifwand laten plaatsen? Neem dan contact op met Sfeervol Buitenleven om de mogelijkheden te bespreken. Ook kunt u bij ons terecht voor het laten bouwen van een nieuwe overkapping of veranda inclusief glazen schuifwand. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0485 – 31 87 44 en per mail via info@sfeervolbuitenleven.nl. U kunt ook het contactformulier op de website gebruiken.

Back To Top 0485 - 31 87 44