Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Een bezoekje aan de sauna is heerlijk. In de sauna komt u helemaal tot rust en kunt u optimaal ontspannen. Maar wist u ook al dat naar de sauna gaan niet alleen heel fijn is, maar zelfs goed voor uw gezondheid? Regelmatig even tijd doorbrengen in een sauna brengt verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee. Lees er meer over in dit blog.

sauna gezond

1. Afvalstoffen worden afgevoerd

In de sauna is het warm. Hierdoor stijgt de lichaamstemperatuur ongeveer twee graden wanneer u in een sauna zit. Door deze temperatuurstijging raakt het lichaam lichtelijk oververhit. Als gevolg daarvan verwijden de bloedvaten en produceren de zweetklieren extra veel zweet. Hierdoor worden afvalstoffen via de zweetklieren afgevoerd. Vervolgens probeert het lichaam de vochtbalans weer te herstellen door vocht te onttrekken uit onder andere vet. Hierdoor stellen sommigen dat regelmatig saunabezoek zelfs helpt bij het afvallen.

2. Goed voor de huid

Door de warmte in de sauna worden niet alleen de bloedvaten wijder, ook de poriën gaan wijd open staan. In de poriën kan talg en ander vuil zich ophopen. Door het zweten in de sauna worden de poriën weer schoon. Daarnaast schijnt de sauna de hoornlaag van de huid te hydrateren en de PH-waarde te herstellen.

3. Minder vaak last van verkoudheid

Onderzoek heeft ook aangetoond dat mensen die twee keer per week naar de sauna gaan aanzienlijk minder kans hebben op een verkoudheid. De hogere lichaamstemperatuur lijkt op koorts. Hierdoor maakte het lichaam extra afweerstoffen aan. Zo bent u dus minder vatbaar voor ziekteverwekkers.

4. Minder stress

Bij een stijgende lichaamstemperatuur wordt er een grotere hoeveelheid serotonine aan het lichaam afgegeven. Serotonine is het gelukshormoon. Het zorgt ervoor dat mensen relaxter zijn en beter bestand zijn tegen stress.

5. Verbeterde weerstand

In de sauna zetten de bloedvaten zich uit. En buiten de sauna vernauwen de vaten zich weer. Zo traint u het lichaam om zich snel en gemakkelijk aan te passen aan wisselende weersomstandigheden en temperatuurverschillen. Onderzoek heeft aangetoond dat dit bijdraagt aan een betere weerstand.

Sauna via Sfeervol Buitenleven

Regelmatig even in een sauna zitten is dus heel goed voor de mentale en de fysieke gezondheid. Iedere week naar de sauna gaan, is vrij prijzig en niet altijd praktisch. Laat daarom een mooie sauna van Sfeervol Buitenleven plaatsen, gewoon bij u thuis! Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 0485 – 31 87 44 en per mail via info@sfeervolbuitenleven.nl. U kunt ook het contactformulier op de website gebruiken.

Back To Top 0485 - 31 87 44