Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Redenen voor een pergola in de tuin

Een pergola is bijna hetzelfde als een overkapping, alleen staat het los van uw huis of schuur. Vaak is de bovenkant open, maar u kunt deze natuurlijk ook dichtmaken. Het geeft uw tuin een landelijke, robuuste en moderne uitstraling. U bent beschut, maar toch ook weer niet. Een pergola in de tuin neemt steeds meer toe in populariteit en komt telkens vaker voor.

waarom pergola tuin

Maar waarom willen zoveel mensen een pergola in hun tuin? Sfeervol Buitenleven heeft voor u de meest voorkomende redenen op een rijtje gezet. Bent u benieuwd? Of twijfelt u zelf nog om een pergola in uw tuin te laten plaatsen? Lees snel verder!

Creëer een schaduwplek in uw tuin

Het doel van een pergola is u bescherming geven tegen de zon. Het dient eigenlijk als een soort zonnescherm. U kunt heel goed een schaduwdoek gebruiken als dak van de pergola, zo heeft u geen parasol nodig. Er zijn ook harmonica schaduwdoeken, die in en uit te vouwen zijn. Mocht u dus wel een keer een middag in de zon willen zitten, dan kan dat.

Geniet van het buiten zijn

Zelfs in de nazomer kunt u dankzij een pergola nog heerlijk buiten zitten. Zelfs wanneer het regent! Met een pergola als dak zit u altijd droog. Lekker vertoeven in de frisse buitenlucht. Ongeacht de weersomstandigheden kunt u optimaal genieten. Naast dat de pergola bescherming biedt tegen de regen, houdt de pergola ook langer de warmte van de zon vast. Ideaal dus om te installeren wanneer de temperatuur buiten al begint te dalen.

Een pergola is eenvoudig te monteren

De montage van een pergola is relatief makkelijk in verhouding met andere overkappingen. Er hoeft namelijk geen dak gemonteerd te worden. Het is een kwestie van waterpas zetten en vastmaken. De plaatsing verloopt dus ook bijzonder snel. In korte tijd kunt u genieten van een pergola in uw tuin!

Pergola laten maken? Neem contact op

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een pergola in uw tuin? Of wilt u weten wat wij kunnen doen om u te helpen een pergola te plaatsen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie! U kunt ons telefonisch bereiken door te bellen naar 0485-318744. Via de mail zijn wij te bereiken op het e-mailadres info@sfeervolbuitenleven.nl.

Back To Top 0485 - 31 87 44