Op Koningsdag zijn wij van 9.00 tot 13.00 uur geopend.

Vanaf 13.00 uur gaan ook wij de verjaardag van de Koning vieren.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Genieten in uw tuinkamer

Heeft u een prachtige tuin waar u veel van wilt genieten, ook wanneer het weer buiten niet zo mooi is? Maak dan van uw overkapping een tuinkamer, en u kunt het gehele jaar genieten van het gevoel van ‘buiten’, met al het comfort dat u binnen heeft. Sfeervol Buitenleven helpt u graag om van uw overkapping een tuinkamer te maken. Kom eens langs in onze showtuin om het assortiment aan schuifwanden te bekijken. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer lijkt in principe erg op een serre. Het is een verlenging van uw woning met glazen wanden. Het verschil tussen de serre en de tuinkamer is dat uw serre een volledig geïsoleerd systeem is. Een tuinkamer is dat niet. Door middel van schuifwanden kunt u de tuinkamer helemaal open maken, zodat u buiten zit.

maak van overkapping tuinkamer

Daardoor ervaart u alle voordelen van heerlijk buiten zitten, maar wanneer het weer slechter wordt, kunt u de tuinkamer gewoon afsluiten en een comfortabel buitengevoel behouden.

Voordelen van een tuinkamer

Met een tuinkamer geniet u van veel voordelen, waaronder:

  • U kunt elk seizoen van het buitengevoel genieten. Als het regent, hagelt, sneeuwt of hard waait, kunt u gewoon buiten in uw tuinkamer zitten. Ook in de avond als het wat afkoelt zet u een kacheltje aan en blijft het aangenaam warm. U zit immers uit de wind.
  • Een tuinkamer is een stuk voordeliger dan een serre. Dat komt omdat u de woning niet hoeft uit te bouwen. Het systeem met de schuifdeuren is bovendien voordeliger dan de bouw van een serre.
  • De schuifdeuren maken de tuinkamer heel flexibel. Schuif de deuren helemaal open, en het is net alsof u helemaal buiten zit.

Afwerking van de glazen schuifwand

De glazen schuifwanden kunnen op veel verschillende manier afgewerkt worden, zodat de tuinkamer er netjes uitziet. Zo heeft u onder andere de mogelijkheid om te kiezen voor:

  • U-profiel: deze profielen worden tegen de muur of aan de zijkant gemonteerd, en zorgen voor een nette afwerking. Ook vangen ze een eventueel raar zicht bij een scheve muur op.
  • Handgrepen op uw mooie glazen schuifwand wilt u natuurlijk geen vingerafdrukken. Kies daarom voor nette handgrepen.
  • Borstels: aluminium profielen met borstels kunnen tegen de zijkanten van de glasplaten gemonteerd worden. Dit zorgt, naast een mooie afwerking, ook voor een winddichte afwerking en het ondersteund de wanden bij het verschuiven.
  • Meenemers: zorgen ervoor dat de panelen automatisch worden meegenomen bij het open- en dichtschuiven van de wand. Zo is het heel eenvoudig om de wand open of dicht te maken.

Een tuinkamer van Sfeervol Buitenleven

Wilt u van uw overkapping een tuinkamer maken? Schakel dan de hulp van Sfeervol Buitenleven in! Wij gaan graag voor u aan de slag! Neem contact op via het formulier hier op de site. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 0485 – 318 744 of door een mail te sturen naar info@sfeervolbuitenleven.nl. Bij Sfeervol Tuinleven kunt u terecht voor een prachtige tuinkamer.

schuifwanden tuinkamer

Back To Top 0485 - 31 87 44