Wij voorzien graag iedereen van uitgebreid advies en plannen daar graag tijd voor in als u van tevoren een afspraak maakt.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

 

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Een watervriendelijke tuin

We krijgen steeds vaker te maken met extreme regenbuien, terwijl het in de zomer steeds droger wordt. Op veel plekken in Nederland zorgt dit voor wateroverlast. Wist u dat u met uw tuin een bijdrage kunt leveren om dit te voorkomen? Sfeervol Buitenleven vertelt er in dit blog meer over.

Tip 1: Regenwater opvangen en hergebruiken

Het vele regenwater is de veroorzaker van het wateroverlast. U kunt helpen door dit regenwater op te vangen, en her te gebruiken. U kunt er bijvoorbeeld uw planten water mee geven. Dit zorgt ervoor dat het water niet het riool belandt, dat bij een forse regenbui sowieso al overbelast is, en is bovendien ook nog beter voor uw planten. Ook kost het u minder kostbaar drinkwater. U kunt ook een irrigatiesysteem installeren, en het aansluiten op een regenton. Zo is uw tuin nooit te nat of te droog zonder dat u hier moeite voor hoeft te doen.

Tip 2: Planten die goed tegen regen kunnen

U kunt uw tuin ook watervriendelijk maken door planten te gebruiken. Wanneer u planten kiest die goed tegen water kunnen, zullen zij het overtollige water opnemen. Daar hoeft u overigens geen grote tuin voor te hebben. Ook op uw balkon kunt u een mooi tuintje maken, bijvoorbeeld door middel van een verticale tuin, planten aan de regenpijp of in plantenbakken over de rand van uw balkon.

Tip 3: Een groen dak op uw (tuin)huis

Naast planten in uw tuin en op het balkon, kunt u planten ook op een andere unieke locatie plaatsen. Laat de experts van Sfeervol Buitenleven een mooi tuinhuis bouwen met een plat dak, en maak er een groen dak van! Dit is een zeer goede manier om het regenwater vast te houden. Bovendien is een groen dak goed tegen de hitte, en voor de biodiversiteit.

tuinhuis groen dak

Tip 4: Regenbestendige verharding

In een watervriendelijke tuin bestaat over het algemeen de regel dat 60% van de tuin groen moet zijn, en 40% mag uit verharding bestaan. Bij de aanleg van deze verharding, bijvoorbeeld een pad door de tuin of een terras, kunt u ook kiezen voor een watervriendelijke optie. Kies bijvoorbeeld voor klinkers met een brede voeg. Zo kan het water alsnog de grond in.

Tip 5: Zorg voor stromend water

Regenwater zal niet overal in uw tuin makkelijk de grond in kunnen. Daarom moet u het wegleiden van bijvoorbeeld uw gevel of terras. Een eenvoudige manier om dit te doen, is door het maken van hoogteverschillen. Met goten stuurt u het water dan naar de juiste plek, waar het wel de grond in kan.

watervriendelijke tuin tips

Specialist in maatwerk tuinhuizen

Sfeervol Buitenleven helpt u graag met het watervriendelijk maken van uw tuin door middel van het plaatsen van een groen tuinhuis. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op door hier op de site een bericht achter te laten via het formulier. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 0485 – 318 744 of door een mail te sturen naar info@sfeervolbuitenleven.nl. Wij maken voor u een mooi tuinhuis met groen dak!

Back To Top 0485 - 31 87 44