Op Koningsdag zijn wij van 9.00 tot 13.00 uur geopend.

Vanaf 13.00 uur gaan ook wij de verjaardag van de Koning vieren.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Manieren om schaduw te creëren

Wilt u ook in de zomer, wanneer de warme zon weer volop schijnt, comfortabel in uw tuin zitten? Sfeervol Buitenleven helpt u daar graag mee met verschillende manieren om schaduw te creëren in uw tuin. Van schaduwdoek ophangen tot een veranda laten bouwen, wij vertellen meer over de mogelijkheden!

Schaduw creëren

De parasol

Een parasol is een handige oplossing wanneer u schaduw in uw tuin wilt creëren. U komt het niet voor niets in heel veel tuinen tegen. Er zijn modellen die u makkelijk kunt verplaatsen, maar er zijn er ook die een vaste plek hebben. Ook zijn er parasols te verkrijgen in verschillende vormen en designs. Er is dus altijd wel een model dat perfect bij de stijl van uw tuin past!

Zonnezeil of schaduwdoek ophangen

U kunt ook een zonnezeil of schaduwdoek ophangen. Dit zijn doeken van katoen of polyester. U kunt ze eenvoudig over een bepaald gedeelte van uw tuin spannen, bijvoorbeeld het terras, om zo schaduw te creëren. Het geheel wordt vastgezet met haken of touwen. Het is een ontzettend eenvoudige manier om op een mooie manier een schaduwplek te maken. Hoewel het moeilijker is om deze doeken te verplaatsen dan een parasol, blijven ze wel beter op hun plek.

schaduwdoek schaduw in tuin

Een natuurlijk alternatief

Ook is er het natuurlijke alternatief: plant een aantal bomen! Wanneer u echter op zoek bent naar een manier om direct in de schaduw te kunnen zitten, is dit waarschijnlijk niet het beste alternatief. De bomen moeten immers nog eerst groeien. Ook vergen bomen flink wat onderhoud. Zo moeten de meeste dakbomen meerdere keren per jaar gesnoeid worden.

Een overkapping voor een permanente oplossing

Wilt u een meer permanente oplossing waarmee u schaduw in uw tuin kunt creëren? Kies dan voor een veranda of overkapping. Dit is de ideale manier om voor meer schaduw te zorgen. Bovendien bent u hiermee ook nog beschut tegen regen, en zit u meer afgeschermd tegen harde wind.

overkapping schaduw in tuin

Maatwerk van Sfeervol Buitenleven

Bent u op zoek naar een manier van schaduw creëren in uw tuin die helemaal aan uw wensen voldoet? Bespreek de mogelijkheden met een specialist van Sfeervol Buitenleven. Vul hier op de site het contactformulier in, bel 0485 – 318 744 of stuur een mail naar info@sfeervolbuitenleven.nl. Sfeervol Buitenleven gaat graag bij u aan de slag, van het maken van een veranda tot een schaduwdoek ophangen!

Back To Top 0485 - 31 87 44