Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

De tuin als verlengde van uw huis

Wilt u optimaal genieten van uw tuin deze zomer? Wat dacht u er dan van om een gezellige buitenkeuken te laten bouwen! Zo kunt u in de frisse buitenlucht comfortabel genieten van de lekkerste gerechten. Door een overkapping te laten plaatsen, comfortabele tuinmeubels uit te zoeken en een goede barbecue neer te zetten, zorgt u ervoor dat u in de zomer in uw tuin heerlijk kunt genieten. In dit blog geeft Sfeervol Buitenleven handige tips voor de beste buitenkeuken!

Tip 1: Een overkapping laten plaatsen

Onze eerste tip is om een goede overkapping te laten plaatsen. Stel u staat net in de buitenkeuken en dan begint het plots onverwachts te regenen. Moet u dan al uw spullen snel bij elkaar rapen en naar binnen rennen? Niet wanneer u een goede overkapping heeft laten plaatsen!

tips beste buitenkeuken

Deze overkapping beschermt u namelijk tegen slecht weer, en zorgt er ook voor dat uw tuinmeubels tegen de elementen beschermd worden. Bovendien zit u wat meer beschut tegen de wind, en kunt u in de zomer genieten van de schaduw. Met een overkapping kunt u dus veel meer buiten zitten. Wilt u ook in uw buitenkeuken kunnen zitten wanneer de temperatuur wat koeler is? Dan raden wij u aan om een terrasverwarmer neer te zetten.

Tip 2: Goede verlichting

Wanneer u tot laat in de avond met vrienden en familie in uw buitenkeuken wilt blijven hangen, is goede verlichting natuurlijk onmisbaar. Wij raden aan om dimlicht te plaatsen in uw buitenkeuken zodat u voldoende licht heeft om goed te kunnen koken, maar zodat u tijdens het eten en bij het natafelen de sfeer wat gezelliger kunt maken door het licht te dimmen.

Tip 3: Goed buitenmeubilair

Dan moet er ook nog nagedacht worden over het buitenmeubilair. Een loungeset is natuurlijk ontzettend comfortabel, maar u moet er ook rekening mee houden dat het meubilair geschikt is om aan te eten. Dan is een loungeset waarschijnlijk wat minder ideaal. U kunt kiezen voor een mooie tuintafel met bijpassende tuinstoelen, maar een picknicktafel staat ook ontzettend leuk. Een mooi houten exemplaar is bijvoorbeeld de perfecte aanvulling wanneer u gaat voor een bohemian stijl. Vooral wanneer u er ook voor kiest om een houten overkapping te laten plaatsen.

Tip 4: Onmisbaar natuurlijk! Iets om op te koken

Ten slotte moet er natuurlijk ook nog gekookt worden in uw buitenkeuken! U heeft meer keuzes dan de standaard barbecue. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een buitenhaard kopen waarop u een grillplaat kunt leggen zodat u in de haard kunt barbecueën. Of wat dacht u van een pizza oven waarmee u de lekkerste zelfgemaakte pizza’s buiten op tafel zet.

buitenkeuken tips

Mooie buitenkeuken? Neem contact op

Begin de bouw van uw eigen buitenkeuken, en kies ervoor om een overkapping te laten plaatsen door Sfeervol Buitenleven! Neem contact met ons op door het contactformulier hier op de site in te vullen. U kunt ons ook telefonisch benaderen door te bellen naar 0485 – 318 744 of door een mail te sturen naar info@sfeervolbuitenleven.nl. Sfeervol buitenleven gaat ook in uw tuin aan de slag met het plaatsen van een mooie overkapping!

Back To Top 0485 - 31 87 44