Op Koningsdag zijn wij van 9.00 tot 13.00 uur geopend.

Vanaf 13.00 uur gaan ook wij de verjaardag van de Koning vieren.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

De voordelen van een moderne tuin

Moderne tuinen zijn niet alleen de trend van het moment, ze zijn ook nog eens super makkelijk in het onderhoud. Wij kunnen ons daarom goed voorstellen dat u op zoek bent naar inspiratie om uw tuin om te toveren tot een mooie strakke oase van rust. Van overkapping tot vijver, wij van Sfeervol Buitenleven inspireren met 10 moderne tuinideeën.

Impressies van moderne elementen

1. De juiste tegels

Een mooie moderne tuin begint bij de juiste tegels. Mensen die kiezen voor deze strakke tuininrichting kiezen in de meeste gevallen voor grote grijze tegels. Echter zijn kiezels ook erg populair in een moderne tuin.

2. Strakke lijnen of gebogen vormen

In een moderne tuin staan strakke lijnen over het algemeen centraal. Alles is strak afgewerkt. Echter betekent dit niet dat gebogen vormen geen plaats hebben in de moderne tuin. Het kan juist voor een stijlvol contrast zorgen.

3. Loungen in de tuin

Natuurlijk wilt u ook comfortabel in uw tuin kunnen zitten. Kies daarom voor een strakke loungeset. In een moderne tuin is het meubilair meestal gemaakt van hout.

moderne tuin ideeen

Vijver of watervalletje

In een typisch moderne tuin mag een waterelement niet ontbreken. Dat kan een zwembad zijn, maar ook een strakke vijver of zelfs een klein watervalletje staat al prachtig in een moderne tuin.

Onderscheid tussen delen

Heeft u een grote tuin? Kies er dan voor om de tuin onder te verdelen in delen. Maak bijvoorbeeld een strakke grens tussen het zitgedeelte op de tegels, en een stuk (kunst)gras.

onderscheid delen moderne tuin

6. Houten schutting

Ook kunt u de delen van de tuin onderscheiden door middel van een mooie schutting. Hiervoor gebruikt u een duurzame donkere houtsoort. Met een schutting creëert u tevens een afscheiding van uw buren, wat weer zorgt voor privacy.

7. Stijlvolle decoratie

Natuurlijk moet ook de decoratie helemaal bij het moderne thema passen. Typisch voor de strakke moderne tuin zijn de bolvormige stenen. Ook plantenbakken kunnen in een moderne tuin geplaatst worden. Door te kiezen voor grote, robuuste plantenbakken behoudt u het moderne thema, maar de planten zorgen toch voor wat kleur in de tuin.

8. Dubbel terras

Veel mensen met een moderne tuin kiezen voor een dubbel terras. Dit zijn twee verschillende plekken om te zitten. Het ene terras bevindt zich doorgaans onder een overkapping. Het tweede terras is dan niet overdekt. Tip: hier kunt u perfect een moderne vuurkorf plaatsen om ook in koudere periodes van uw tuin te genieten.

overkapping moderne tuin

9. Verschillende niveau's

Wanneer u daar de mogelijkheid voor heeft, bijvoorbeeld wanneer u bezig bent met de bouw van een volledig nieuw huis, kunt u ervoor kiezen om uw tuin in verschillende niveaus in te richten. In plaats van een aflopende tuin kunt u werken met strakke (moderne) niveaus en trappen.

9. Verschillende niveau's

Natuurlijk wilt u zoveel mogelijk genieten van uw mooie nieuwe tuin. Gelukkig past een strakke overkapping ook perfect in een moderne tuin. Met de juiste afwerking wordt de overkapping een heus designstuk. Zo kunt u ook wanneer het weer minder goed is comfortabel buiten zitten.

Sfeervol Buitenleven helpt bij uw moderne tuin

Of het nu gaat om het plaatsen van een overkapping, een veranda of tuinhuis, onze specialisten regelen het! Maak een afspraak door te bellen naar 0485 – 318 744, stuur een mail naar info@sfeervolbuitenleven.nl of laat uw gegevens achter hier op de site via het contactformulier. Met de hulp van Sfeervol Buitenleven heeft u de moderne tuin waar u altijd van gedroomd heeft!

Back To Top 0485 - 31 87 44