Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Zo oogt uw schutting weer als nieuw

Zijn uw houten schutting of tuinschermen aan een opfrisbeurt toe? Door uw schutting en/of tuinschermen te beitsen zien ze er gegarandeerd weer als nieuw uit. Bovendien biedt beits zeer goede bescherming tegen alle weersinvloeden. Sfeervol Buitenleven geeft u tips voor waar u op moet letten bij het zelf beitsen van uw schutting.

schutting beitsen

Waarom een houten schutting beitsen?

Waarom kunt u er het beste voor kiezen om een houten schutting te beitsen? Is lak niet net zo goed? Een dekkende beits heeft een minder vullend vermogen dan een lak. Dekkende beits heeft een geringe laagdikte. Dit wil zeggen dat het oppervlak goed beschermd is, maar dat de nerfstructuur toch niet volledig opvult. De nerfstructuur blijft dus nog zichtbaar en laat zien dat uw omheining van hout is. Met een lak vult u de nerfstructuur op. Hierdoor ziet u niet meer of de schutting van hout of van kunststof is.

Kiest u voor transparante beits of dekkende beits?

U heeft gekozen voor het beitsen van uw schutting. Beits is primair bedoeld om houtwerk te beschermen. U kunt kiezen voor een transparante beits waarbij u de hout- of nerfstructuur blijft zien, of u kunt kiezen voor een dekkende beitsen waarmee u uw schutting een dekkende kleur kunt geven. Hoe dekkender de beits, hoe beter uw schutting beschermd is tegen uv-licht. Bij een transparante beits kan uw schutting toch vergrijzen en verweren onder invloed van de zon.

Voorbereiden van het beitsen van uw schutting

Het beitsen van uw schutting begint met een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat de ondergrond van de schutting schoon en stofvrij is. Dat doet u bijvoorbeeld met een stof- of schuurborstel en een tuinslang of hogedrukreiniger. Daarna moet uw schutting volledig droog zijn voordat u kunt starten met beitsen. Dek de bodem bij de schutting af met een afdekzeil of grondzeil.

Beginnen met beitsen

Voor het beitsen van uw schutting heeft u een brede borstel met lange haren nodig. En daarnaast ook roerlatjes en een verfpotopener. Roer de beits voor en tijdens gebruik zo nu en dan goed door. Breng een eerste laag beits aan met de langharige borstel. Strijk voor een egaal resultaat een laatste keer in de richting van de houtnerf. Als de eerste laag droog is, kunt u op dezelfde manier een tweede laag aanbrengen. Laat elke laag goed drogen. Als de schutting er naar tevredenheid uitziet, bent u klaar met het beitsen van uw schutting.

Meer over een fundering of een Tuinhuis laten maken?

Heeft u vragen over het beitsen van uw schutting? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt hiervoor het contactformulier invullen, bellen naar 048-5318744 of een e-mail te sturen naar info@sfeervolbuitenleven.nl.

Back To Top 0485 - 31 87 44