Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Wat wordt uw keuze voor lekker lange zomer?

Wilt u in de zomeravonden meer van uw tuin kunnen genieten? Dan kunt u uiteraard gewoon buiten gaan zitten en uw terras uitbreiden met gezellig buitenmeubilair. Dat is een prima idee zolang het goed weer is en blijft. Maar als het weer even niet zo meezit, is het misschien een beter idee om uw ‘binnen’ meer naar ‘buiten’ te brengen in de vorm van het plaatsen van een tuinkamer of een veranda? Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een veranda en een tuinkamer? Bij Sfeervol Buitenleven leggen we het u graag uit.

Een veranda

Een veranda is eigenlijk een andere aanduiding voor de term overkapping of terrasoverkapping. Een terrasoverkapping is een dak waaronder u lekker kunt buiten zitten. Ze zijn vooral bekend geworden door de Amerikaanse jaren ’50 films waarin u mensen in een schommelbank en/of schommelstoel heerlijk van hun oude dag ziet genieten. Vandaag de dag worden veranda’s of overkappingen gemaakt van verschillende materialen, zoals tijdloos hout of modern en strak aluminium. Daarboven zitten dan dichte daken van glas of lamellen. Op de letter nauwkeurig genomen, is een veranda dus alleen het (af)dak. Om dan niet in de kou te zitten kunt u een heerlijke buitenkachel onder de veranda neerzetten.

Een tuinkamer

De tuinkamer is eigenlijk een meer uitgebreide versie van de veranda. Het is een combinatie van het dak met, al dan niet flexibele, glazen, houten of aluminium wanden. Zo krijgt u een buitenruimte onder een dak. Hierin kunt u plaatsnemen zonder de hinder van zon, wind en regen. Indien gewenst kunt u hierin een buitenhaard neerzetten om de killere avonden lekker bij te warmen.

verschil veranda en tuinkamer

Waar gaat uw voorkeur naar uit?

Wat heeft uw voorkeur, de tuinkamer of de veranda? Het is natuurlijk vooral een kwestie van smaak. Met zowel de tuinkamer als de veranda zorgt u voor een zeer sfeervolle plek om lekkere (na)zomers lang buiten te zitten. Zeker als u ze aankleedt met sfeervolle verlichting en bijpassend tuinmeubilair of een comfortabele loungeset. En weet u wat zo leuk is als u slechts heeft gekozen voor een veranda? U kunt uw veranda op een later tijdstip altijd nog uitbreiden tot een heuse tuinkamer door er glazen wanden onder te plaatsen.

Meer weten over een veranda of tuinkamer?

Wilt u uw zomer ook verlengen met een gezellige veranda of tuinkamer? Wij informeren u graag over wat voor uw situatie de beste optie is. Neem dus gerust contact met ons op voor meer informatie of om de mogelijkheden met ons te bespreken. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0485-318744 of per mail via info@sfeervolbuitenleven.nl.

Back To Top 0485 - 31 87 44