Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Wat voor overkapping wilt u maken?

Heeft u plannen om een overkapping te maken van douglas hout? Dat is een verstandige keuze want douglas hout is heel sterk, recht en stabiel. Ook is het eenvoudig machinaal te verwerken. Dat gaat stukken beter dan bij bijvoorbeeld eikenhout. En douglas hout heeft een mooie warme kleur die in de loop van de tijd heel mooi egaal vergrijst. Met een tuinoverkapping van duurzaam douglas hout maakt u een duurzame en mooie overkapping die aanvoelt als het verlengde van uw woning. Voor het maken van een overkapping van Douglas hout geven wij u hier een aantal handige tips.

Waarom douglas hout?

Zoals beschreven in een eerder blog is douglas hout afkomstig van een zeer langzaam groeiende spar. Hij groeit zeer langzaam wat het hout zeer duurzaam en sterk maakt. Het douglas hout gaat zeker 10-15 jaar mee als het onbehandeld buiten wordt gebruikt! Als u het hout behandeld, gaat het nog veel langer mee.

Tips voor uw overkapping

Gaat u een douglas overkapping zelf maken? Dan leest u hieronder onze tips voor het beste resultaat.

Een stevig framewerk

De basis van uw overkapping moet een stabiel en stevig framewerk zijn. Dat maakt u zoals hieronder beschreven

Onderbalken voor de constructie

Zorg dat de ligger of onderbalken zwaar genoeg zijn om de constructie te dragen. Hoe groter uw overkapping wordt, hoe groter de balken moeten zijn.

Afwatering van de overkapping

Uw overkapping moet regenwater goed kunnen afvoeren. Om geen water op uw dak te hebben staan, is een afschot van 1 centimeter per meter is voldoende. Let op dat er ook sneeuw kan vallen. Dat heeft veel gewicht. Zorg dat het dak daartegen bestand is.

Vergunning of meldingsplicht?

Let op dat er in sommige gemeenten een meldingsplicht of een bouwvergunning nodig is voor een overkapping plaatsen! Informeer dus goed welke regels hieraan verbonden zijn in uw gemeente.

Meer weten over een Douglas hout overkapping?

Wilt u meer weten over een overkapping plaatsen van douglas hout? Wij informeren u graag over alle mogelijkheden. Neem contact met ons op via 0485-318744 of per mail via info@sfeervolbuitenleven.nl.

Back To Top 0485 - 31 87 44