Op Koningsdag zijn wij van 9.00 tot 13.00 uur geopend.

Vanaf 13.00 uur gaan ook wij de verjaardag van de Koning vieren.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Specialist in tuinhout

Wij van Sfeervol Buitenleven zijn een van de grootste aanbieders van verschillende soorten tuinhout in de regio land van Cuijk. Vuren en Douglas hout zijn de meest voorkomende soorten, maar er zijn er nog veel meer! Heeft u moeite om een keuze te maken uit ons ruime assortiment? Wij helpen u graag door u in dit blog meer informatie te geven over de verschillende soorten tuinhout! Lees snel verder!

Welke soorten tuinhout zijn er allemaal?

Tuinhout is een verzamelnaam voor alle houtsoorten die buiten kunnen worden gebruikt. Het is verkrijgbaar in verschillende kwaliteitsklassen. Wij van Sfeervol Buitenleven leveren enkel tuinhout van de hoogste kwaliteit, waarmee u een flinke tijd vooruit kunt. Bent u benieuwd uit welke houtsoorten u bij ons kunt kiezen? Wij vertellen u graag meer!

soorten tuinhout

Douglas hout

Deze duurzame houtsoort wordt vaak gebruikt bij de bouw van overkappingen en pergola’s. Het is te herkennen aan een geelbruine kleur. Dit hout is gemakkelijk te bewerken en gaat zo’n tien tot vijftien jaar mee! Deze houtsoort wordt ook wel lariks hout genoemd, het staat bekend om zijn grote duurzaamheidsklasse.

Vurenhout

Vurenhout dankt zijn populariteit in Nederland aan het feit dat het gemakkelijk te bewerken is en laag in de prijs. Het is een witachtige houtsoort met ‘tekeningen’ erop. Vurenhout wordt vaak gebruikt in de bouw.

Eikenhout

Dit is een typisch Nederlandse houtsoort met een robuuste en landelijke uitstraling. Het heeft een donkere kleur en is zeer geschikt voor de wat luxere toepassingen in uw tuin.

Grenen

Na vurenhout staat grenen op de tweede plaats als meest gebruikte houtsoort in tuinen in Nederland. Dit is een zeer veilige houtsoort omdat hij geluid maakt als hij dreigt te breken. Hij wordt meestal uit het zicht geplaatst in een tuin.

Impressie van ons aanbod tuinhout

Tuinhout bestellen? Neem contact op

Kortom, elke houtsoort is anders en kan het best op een andere manier in uw tuin verwerkt worden. Kiest u ook voor het tuinhout van hoge kwaliteit van Sfeervol Buitenleven? Of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier hier op de site. U kunt ons ook telefonisch benaderen via 0485 – 318 744 of mailen naar info@sfeervolbuitenleven.nl. Twijfel niet en laat uw tuinhout leveren door Sfeervol Buitenleven!

Back To Top 0485 - 31 87 44