Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

De pergola in uw tuin

De pergola staat werkelijk prachtig in elke tuin. Ze bestaat uit een constructie van palen met een aantal dwarsbalken. Doorgaans zijn pergola’s losse constructies, maar u kunt ze eveneens aan uw gebouw of tuinhuis bevestigen. In dit blog van Sfeervol Buitenleven vertellen wij u graag meer over de voor- en nadelen van de pergola en haar toepassingen. Lees verder voor inspiratie!

De voordelen van de pergola

De pergola heeft vele voordelen. Zo kunt u hier heerlijk onder zitten en biedt deze zowel beschutting als bescherming. Uw tuin krijgt meer diepte en doordat u de overgang in uw tuin kunt markeren, maakt u uw tuin spannender. Bevestigt u de pergola aan uw huis, dan kunt u uw huis en tuin op een mooie manier aan elkaar koppelen. Ook handig is dat u een schaduwdoek aan de pergola kunt bevestigen, waardoor u in de zomer niet perse een losse parasol nodig heeft.

Door mooie klimplanten aan uw pergola toe te voegen, krijgt uw tuin een geheel eigen uitstraling. Doordat de pergola geen muren of een dak heeft, geniet u van veel lichtinval en meer ruimte. Wist u dat u voor een pergola doorgaans geen vergunning nodig heeft? Ook zijn er geen muren nodig, waardoor u de pergola kunt bouwen waar u maar wenst.

waarom een pergola

De nadelen van de pergola

Het brengt ook enkele nadelen met zich mee om een pergola in uw tuin te zetten. Zo kan de pergola soms erg prijzig zijn en kan een vergunning soms toch verplicht zijn indien er al bebouwing in uw tuin aanwezig is. Tevens kunt u een pergola wanneer het koud is minder goed verwarmen dan een veranda. Dit weegt echter nauwelijks op tegen de voordelen die de pergola te bieden heeft.

Materialen voor de pergola

De pergola wordt gemaakt van diverse materialen. Veelal zijn deze gemaakt van kunststof, hardhout of aluminium. Dit zijn allen materialen die lang meegaan en er tevens fraai uitzien. Zo geeft hout uw tuin een geheel natuurlijke uitstraling en is dit tevens goedkoop materiaal.

pergola toevoeging in uw tuin

Aluminium kenmerkt zich door licht doch sterk materiaal te zijn. Tevens behoeft aluminium geen onderhoud en is dit materiaal compleet roestvrij. Kunstof is ook zeer licht materiaal en bijna onbreekbaar. Bij dit materiaal heeft u zelfs minder pilaren nodig. Bent u er al uit welk materiaal u voor uw pergola kiest?

Kies ook voor een pergola!

Kunt u niet wachten om een pergola in uw tuin te plaatsen of aan uw woning/tuinhuis te bevestigen? Ga dan in gesprek met onze adviseurs en laat u van advies op maat voorzien. Wij zijn u graag van dienst bij de plaatsing van een pergola in uw tuin! Bel 0485 – 318 744 of stuur een mail naar info@sfeervolbuitenleven.nl.

Back To Top 0485 - 31 87 44