Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Een mooi tuinhuis

Heeft u er al eens aan gedacht om een tuinhuis in uw tuin te plaatsen? Velen maken de keuze voor een tuinhuis, omdat er hierdoor extra opslagruimte wordt gecreëerd. Ook voor andere doeleinden is een tuinhuis zeer functioneel. In dit blog van Sfeervol Buitenleven voorzien wij u van inspiratie en tips voor uw nieuwe tuinhuis. Lees verder en laat u inspireren!

Functie van uw tuinhuis

Voordat u de keuze maak voor een tuinhuis, is het allereerst handig om stil te staan bij de toekomstige functie van uw tuinhuis. Zo kunt u ervoor kiezen uw tuinhuis te gebruiken als opslag voor materialen, maar u kunt hier ook een hobbyruimte of een dierenverblijf creëren. En wat dacht u van een eigen wellnessruimte? Ideeën te over!

Wat is uw budget?

Bedenk welk budget u beschikbaar wilt stellen voor uw tuinhuis. Niet enkel de aanschaf van een tuinhuis kost geld, maar ook het plaatsen hiervan en de voorbereidingen omtrent de ondergrond. Denk aan het verrichten van straatwerk, het aanleggen van elektriciteit of een waterleiding. Neem dit mee in de berekening van uw budget.

Welke voorzieningen wenst u?

Wat denkt u aan voorzieningen nodig te hebben voor uw tuinhuis? Wenst u elektriciteit of watervoorzieningen? Wilt u uw tuinhuis laten verwarmen? Of wilt u gebruik maken van Wifi en televisie? Dat zijn allerlei zaken om rekening mee te houden. Bedenk ook of de gewenste voorzieningen in de ruimte zullen passen. Zo komt u straks niet voor onaangename verrassingen te staan indien dit niet het geval is.

Heeft u een vergunning nodig?

U vraagt uzelf misschien af of u een vergunning nodig heeft voor een tuinhuis. Het is toegestaan tot een bepaalde grootte aan bijgebouwen op uw perceel te bouwen. Dit hangt af van de grootte van uw perceel, haar ligging en de voorgevelrooilijn. Ga te rade bij de gemeente indien u volledige zekerheid wenst.

tips voor een mooi tuinhuis

Maak de keuze voor een tuinhuis!

Een tuinhuis vergt enige voorbereiding, maar dan heeft u straks ook echt uw gewenste resultaat. Bij Sfeervol Buitenleven beschikken wij over prachtige tuinhuizen en toebehoren. Onze specialisten staan graag voor u klaar met een advies op maat, passend bij uw situatie. Maak ook de keuze voor een tuinhuis en neem vandaag nog contact met ons op. Bel 0485 – 318 744, wij staan u graag te woord!

Back To Top 0485 - 31 87 44