Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Sedumdak op uw overkapping of tuinhuis

Wilt u graag meer groen in uw omgeving? Maar weet u nog niet zo goed wat? Dan heeft Sfeervol Buitenleven een leuk idee voor u. Wat dacht u van een sedumdak op uw overkapping of tuinhuis? Misschien vraagt u zich nu wel af ‘Wat is een sedumdak’? In deze blog zal Sfeervol Buitenleven u uitleggen wat een sedumdak is en wat de voordelen hiervan zijn.

Wat is een sedumdak?

Wanneer u aan een sedumdak denkt, kunt u aan een groen dak denken. Dit dak is namelijk begroeid met sedum. Sedum zijn kleine vetplantjes die vocht opnemen via hun bladeren. Wist u dat deze plantjes zo sterk zijn, dat ze makkelijk tegen enkele weken warmte en droogte kunnen? Een warme zomermaand kan dus geen kwaad voor ze. U kunt de sedumplantjes in 250 diverse soorten krijgen. Er is dus genoeg variatie voor op uw dak.

Extensieve en intensieve daken

Wanneer u een sedumdak aanschaft via Sfeervol Buitenleven, dan valt dit onder de extensieve daken. Oftewel een dak met een maximale opbouw van 15 centimeter waarbij de beplanting niet hoger is dan 50 centimeter. Wanneer u voor een natuurdak kiest, dan heeft u een dak met gevarieerde beplanting. In dit geval kunnen er ook struiken en bomen op het dak staan. Door het extra gewicht hebben intensieve daken extra constructieve maatregelen nodig.

Uw eigen sedumdak van Sfeervol Buitenleven

U creëert een sedumdak door sedum cassettes op uw dak te plaatsen. Deze plant cassettes zijn gevuld met een substraat en hebben 6 tot 8 verschillende soorten sedumplanten. Het plaatsen van deze cassettes is geen tijdrovende klus, u kunt ze namelijk makkelijk in elkaar klikken, hierdoor kost het weinig tijd om uw groene dak te creëren. U kunt deze cassettes zowel op platte daken als op daken met een hellingshoek tot 10 graden (20%) plaatsen. Dit is tijdens alle seizoenen mogelijk.

De voordelen van een sedumdak

Dat sedumdaken mooi staan, dat wist u vast al. Maar sedumdaken hebben naast hun mooie uiterlijk, ook diverse andere voordelen. Sfeervol Buitenleven zet de voordelen voor u op een rij:

  • Onderhoudsvriendelijk
  • Verhoging van biodiversiteit
  • Isolerende werking
  • Waterretentie van 20 liter per vierkante meter
  • 6 tot 8 soorten sedumplantjes
  • Verhoogd rendement van uw zonnepanelen
  • 40 – 70% van de neerslag verdampt

Meer informatie over de mogelijkheden

Wilt u ook graag meer groen in uw tuin of rondom uw huis? Dan is het sedumdak op uw tuinhuis niet weg te denken! Wij informeren u graag over wat voor uw situatie de beste optie is. Neem dus gerust contact met ons op voor meer informatie of om de mogelijkheden met ons te bespreken. Wij zijn telefonisch te bereiken op 0485-318744 of per mail via info@sfeervolbuitenleven.nl.

Back To Top 0485 - 31 87 44