Dinsdag 27 februari 2024 zijn wij vanaf 12.30 uur gesloten.

Wilt u onze showtuin bezichtigen of uw plannen met ons bespreken?  Dan verzoeken wij u vriendelijk dit te lezen.

skip to Main Content
Menu
Ervaar de sfeer van hout in uw tuin 0485 - 31 87 44

info@sfeervolbuitenleven.nl

Verschil tuinhuis of blokhut niet makkelijk te herkennen

Wij verkopen bij Sfeervol Buitenleven een ruime keuze aan tuinhuizen en blokhutten. Mensen besluiten om diverse redenen een blokhut of tuinhuis in hun tuin te plaatsen. Het is een sfeervolle aanvulling op het huis. Het biedt extra opslagruimte als aanvulling op, of bij het ontbreken van, een garage of schuur. Ook kan het extra slaap- of woonruimte bieden. Maar wat de oplossing voor het ruimteprobleem ook is: kiest u voor een blokhut of voor een tuinhuis? Ze lijken enorm op elkaar. De vraag is dus: wat is het verschil tussen een blokhut en een tuinhuis?

Enkele tuinhuizen en blokhutten

Waar komt de blokhut vandaan?

Waar denkt u in eerste instantie aan als u aan een blokhut denkt? Precies: u ziet een dennenbos voor zich in een heuvel- of bergachtig gebied met daarnaast een lekker klaterend bergbeekje. In die prachtig groene omgeving staat een leuk houten huisje van gestapelde balken met daarop een puntdak en een gezellig rokende schoorsteen. Liefst struint er ook een bruine beer rond. Ziedaar, het romantische beeld is compleet.

Waar gaat de blokhut naartoe?

In onze Nederlandse omgeving kunt u de beer, het bergbeekje en de bergen wel wegdenken. Wat overblijft is de alleen de blokhut die is opgebouwd uit op elkaar gestapelde houten balken. Daarbij is de constructie van de hoeken zo gemaakt dat ze in elkaar vallen en waardoor deze zeer stevig is. Het geeft de blokhut een robuuste en stoere uitstraling. Hij moet in de wildernis immers tegen een stootje kunnen!

verschil blokhut tuinhuis

En toen was daar het tuinhuis

verschil tuinhuis blokhut

En dat is direct het grootste verschil tussen een blokhut en een tuinhuis. De blokhut is opgebouwd uit dikke balken wat hem zijn robuuste en meer traditionele uitstraling geeft. Bij een tuinhuis is ook nagedacht over het praktisch nut ervan. Daarom heeft een tuinhuis van oorsprong een meer geciviliseerd uiterlijk. Het tuinhuis opgebouwd met houtskeletbouw of stapelbouw, waarbij de hoeken niet uitsteken zoals bij de blokhut.

En waar een blokhut door zijn ietwat logge uiterlijk niet direct in elke tuin past, is een tuinhuis vaker te plaatsen in de wat kleinere tuinen.

Tuinhuis of blokhut op maat? Neem contact op

Als u het traditionele beeld laten varen, zijn er in de praktijk niet meer dan de hierboven beschreven verschillen. Zowel een tuinhuis als een blokhut is zeer geschikt als bergruimte, hobbyruimte, atelier of tuinkantoor. Bovendien zijn ze tegenwoordig in alle soorten, maten, vormen en materialen te verkrijgen. De vraag is dus eigenlijk: bent u het avontuurlijke blokhuttype, of het meer zakelijke tuinhuistype? Laat uw keuze vooral daarvan afhangen als u op zoek gaat naar extra ruimte in uw tuin. Neem voor advies gerust contact op met de adviseurs van Sfeervol Buitenleven. Bel 0485 – 318 744 of mail info@sfeervolbuitenleven.nl. Naast adviezen inwinnen kunt u ook direct een afspraak maken om in onze showtuin langs te komen of een vrijblijvende offerte aanvragen.

Back To Top 0485 - 31 87 44